Gyerekrablóktól rettegnek a szülők a Csillagfény játszótéren

Vágólapra másolva!
Rejtélyes történetről számolt be a Blikk egy budai kerületből. Aggódó szülők keresték fel a lapot amiatt, mert rettegnek attól, hogy gyerekrablók "garázdálkodnak" a Csillagfény játszótérnél. Nemrég három gyanús alak miatt hívták a rendőröket, Azt mondják, a férfiak a gyerekek közelében voltak, de egy bátor nagymama kiabálására azonnal elszaladtak. 
Vágólapra másolva!

"Az édesanyám a két gyermekemmel volt lent a játszótéren. A kislányom a többi gyerekkel játszott, majd egy pillanatra eltűnt a nagymama szeme elől, amikor a játszótér végébe szaladt a kulacsáért"

- mesélte az egyik, XI. kerületi Csillagfény játszótéren játszó gyerek anyukája a lapnak.

Amikor a nagymama keresni kezdte az unokáját, meglátta, hogy valaki áll a kislány háta mögött.

Azt állította, a gyerek közelében,

alig egy méterre tőle ott volt egy magas férfi, egy másik pedig egy autóban ült, aminek nem állította le a motorját.

A kislány édesanyja szerint volt még egy társa a gyanús alaknak, aki a kerítés mögött állt és figyelt.

- mondta az asszony.

Bár azonal telefonáltak a rendőröknek, akik meg is jelentek a játszótéren, nem keresik a három férfit, mivel nem történt bűncselekmény.

A szülők szerint nem ez volt itt az első ilyen eset

és azt is mondták, hogy szerencsések, mert az ő kislányuk biztonságban van.

Az esettel kapcsolatban megkerestük a rendőröket. Ezt írták:

"A BRFK ügyeletére 2019. július 30-án 13 óra 50 perckor érkezett bejelentés, miszerint Budapesten, a Fehérvári úton, egy játszótéren két gyanús férfi volt. A bejelentő szerint - aki a játszótéren ott sem volt - az egyik férfi odament a bejelentő kislánya mögé. A gyerekek nagymamája ezt észlelte, rászólt a férfire, aki elfutott és egy autóba ült. Az autóban egy másik férfi várta, majd együtt elhajtottak a helyszínről.

A rendőrök a helyszínen adatgyűjtést végeztek és meghallgatták a helyszínen lévő nagymamát. A nagymama elmondta, hogy a férfi a gyerekek mögött több méterre haladt el és a gyerekeket meg sem szólította. Az esetet a lányának elmondta, aki a rendőrségre bejelentést tett.

A helyszínen lévő nagymama bűncselekményre, szabálysértésre utaló információt a rendőrök tudomására nem hozott, és azt is elmondta, hogy lánya valamit félreérthetett. A helyszínen olyan körülmény, ami rendőri intézkedést igényelt volna, nem merült fel."

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!