A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Bajkai István: Most értékelni kell a helyzetet

Vágólapra másolva!
Dr. Bajkai István, a Fidesz országgyűlési képviselője a Heti Tv Pirkadat című műsorában értékelte az önkormányzati választást, valamint beszélt azokról az eredményekről, amelyekre Erzsébetváros új vezetésének érdemes lenne támaszkodnia.
Vágólapra másolva!

A politikus értékelte az önkormányzati választást, mint megjegyezte, a demokrácia szabályai szerint az ország összes településén, így Teréz- és Erzsébetvárosban is az emberek a képviselők egy részét megválasztották, másik részét pedig nem. Erzsébetvárosban a választópolgárok úgy döntöttek, hogy más irányítású önkormányzatot szeretnének látni. A Fidesz a demokrácia szabályai szerint tiszteletben tartja a két kerületben élők döntését is, reményeik szerint az új városvezetések ugyanúgy fognak a városokért dolgozni, ahogy az eddigi vezetések tették.

Amennyiben az egész országot nézi az ember – tette hozzá Bajkai István, amennyiben most ez egy országgyűlési választás lett volna, akkor a kormánypártok változatlanul kétharmaddal kormányoznának. Most értékelni kell a helyzetet, de az biztos, változatlanul a Fidesz-KDNP az ország legerősebb pártszövetsége, de az is igaz, Erzsébetvárosban és Terézvárosban sem tudták a kormánypártok folytatni a kormányzást. Ennek az okait is elemezni kell, ezt meg is fogják tenni.

A választási kampányban nagyon sok fiatal segítette a Fidesz-KDNP-t, akiknek ez most a szárnypróbálgatásuk volt, ebbe a munkába a szívüket-lelküket beleadták, bizonyára sokaknak csalódás volt egyénileg az eredmény, de inkább azt kéne nézni, hogy mivé lett mondjuk Erzsébetváros az elmúlt 9 év során. De bizonyára az a tapasztalt képviselő is nehezen éli meg ezt a helyzetet, aki már kilencedik éve dolgozik a kerületért.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!