A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Bajkai István: Példát kell mutatni

Vágólapra másolva!
Bajkai István, a Fidesz országgyűlési képviselője a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt az 1956-os megemlékezésekről, valamint a parlament hosszú szünet utáni első munkanapjáról.
Vágólapra másolva!

A politikus elmondta, a hétfői napon a Corvin moziban tartottak egy megemlékezést az 1956-os forradalomról, amit a Magyar Szabadságharcosok Világszövetsége szervezett. Itt többek között Benkő Tibor honvédelmi miniszter is mondott egy ünnepi köszöntőt. Az ünnepségen szó volt arról is, hogy 1956 emlékét mindig ápolni kell, az emlékét őrizni kell.

Több embert is kitüntetett a világszövetség, így Bajkai Istvánt is ezért a tevékenységéért, aki az 1956 Hűségért a hazához lovagkeresztet kapta meg.

Az elismerést nagy megtiszteltetésnek tartja a képviselő, ugyanakkor azt is kiemelte, mellette ez még nagy feladatot is ró rá, kötelezettséget jelent, elsősorban a magyarság, a mostani nemzedék felnevelése érdekében, valamint a forradalom emléke érdekében is.

A képviselő megerősítette, a mai napon Erzsébetváros szervezésében megtartandó megemlékezésen megjelenik a Fidesz-KDNP képviseletében.

Bajkai István beszámolt a hosszú szünet után újra összeülő Parlament első ülésnapjáról. Mint megjegyezte, a hosszú szünet után nagy munka vár a képviselőkre. Azonban – tette hozzá, az első napra árnyék is vetült, hiszen Hadházy Ákos független képviselő akciózott a plenáris ülésen, táblát helyezett ki, miközben a miniszterelnök a nyitó beszédét tartotta. A politikus szerint

Bajkai István szerint ez nagyon szomorú történet, hiszen Európában nemigen van arra példa, hogy a parlamenti munkát éppen a képviselők akarják ilyen módon megakadályozni. Véleménye szerint, bár erre nem szeretnének felkészülni, de úgy néz ki, kénytelenek lesznek az ellenzék ilyen akcióit végignézni. Kifejtette, az embereknek a Ház munkáját nézve, példát kell mutatni, ami tegnap történt, az nem volt ilyen példa, ilyen egy munkahelyen nem fordulhatna elő.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!