Kálmán Olga havi egymillió forintot kaphat a Városházán

KARÁCSONY Gergely; KÁLMÁN Olga
Budapest, 2019. szeptember 22. Karácsony Gergely közös ellenzéki főpolgármester-jelölt Kálmán Olga, a Demokratikus Koalíció (DK) korábbi főpolgármester-jelöltje (b) társaságában a Trip Rendezvényhajón tartott programbemutatóján 2019. szeptember 22-én. A jelölt Vegyük vissza Budapestet! címmel egy szabad, zöld és szolidáris Budapest kialakítását célzó programot mutatott be. MTI/Soós Lajos
Vágólapra másolva!
Miután Kálmán Olga bejelentette, hogy belép a Demokratikus Koalícióba, és Gy. Németh Erzsébet oldalán fog dolgozni, felmerült a kérdés, hogy pontosan mit és mennyiért. Ezzel kapcsolatban azonban semmilyen részletet nem hoztak nyilvánosságra. Az Origo is beszámolt róla, hogy ezután egy újságíró közérdekű adatigénylést nyújtott be a fővárosi önkormányzathoz. Most Facebook-oldalán közölte is a választ, amit bejegyzése szerint a főjegyzőtől kapott. Eszerint Kálmán Olga egymillió forintot keres. Mi is megkérdeztük Számadó Tamás főjegyzőt, hogy valós-e ez az elképesztő összeg, de választ nem kaptunk. A bejegyzés ugyanakkor szerda óta kint van a Facebookon, és eddig sem a főjegyző, sem más nem cáfolta.
Vágólapra másolva!

Az egyébként baloldali Cs. Kádár Péter újságíró arra volt kíváncsi, hogy Kálmán Olga mit csinál és mennyiért. Közösségi oldalán hozta nyilvánosságra a választ, amit állítása szerint a Fővárosi Önkormányzat küldött.

Nevezett személy a humán területekért felelős főpolgármester-helyettes irányítása alatt látja el munkáját. Tisztelettel: Számadó Tamás főjegyző"

Eszerint a bukott tévés, bukott főpolgármester-jelölt-jelölt miután belépett Gyurcsány Ferenc pártjába, Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettes mellett fog kulturális tanácsadóként dolgozni (ez utóbbit egyébként eddig is tudtuk),de hogy

pontosan mit, arra még mindig nincs válasz,

hiába kért az újságíró munkaköri leírást is. De a munkáért - ezek szerint - havi egymillió forintot kap.

Kálmán Olga

Az újságíró azt írja, adatkiegészítést fog kérni a kimaradt munkaköri leírás miatt. Kíváncsian várjuk, hogy mikorra találják ki, hogy Kálmán Olga mit is csinál pontosan ennyi pénzért.

Ha Számadó Tamás főjegyző válaszol az Origo kérdésére, cikkünket frissítjük.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!