A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

A kormány nyitott a fogyatékkal élőket képviselő szervezetek felé

Vágólapra másolva!
Dr. Bajkai István, a Fidesz országgyűlési képviselője a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt arról, hogy mi mindent tett eddig a kormány a külhonban élő magyarokért, de szóba került még a fogyatékkal élők helyzete is a világnap kapcsán.
Vágólapra másolva!

A politikus beszámolt arról, hogy a Törvényalkotási Bizottságban a tegnapi napon Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettest hallgatták meg, a szokásos évenként kötelező alkalomból. Itt a miniszterelnök-helyettes az eddigi munkájáról és a terveiről is egyaránt beszélt. A képviselők kaptak egy átfogó képet a hazai egyházak helyzetéről, de természetesen a külhonban élő magyarság sorsáról is, a magyar kormány komoly lépéseiről.

Arra a kérdésre, hogy ezek a külhonban élő magyarok mennyire lehetnek képesek az anyaország érdekeit képviselni, Bajkai István megjegyezte, elegendő csak azt nézni például, hogy csak a Kárpát-medencében az elmúlt években majdnem háromezer templom újult meg, ennek is köszönhetőe4n kell igaznak lennie annak a mondatnak, hogy minden jóérzésű magyar ember valahol képviseli az anyaországát, nagykövete a hazájának, a nemzetének, a közösségének. Ha pedig azt látják a külhonban élők, hogy a magyar kormány őket támogatja, így ezt a feladatot még nagyobb kedvvel, elkötelezettséggel végzik el. Hozzátette, a magyar kormány különösen figyel a temetők rendbehozatalára, hogy ezzel is elősegítse a méltó megemlékezést. Hozzátette azt is, még mindig van mit tenni, például abban is, hogy minél többen megismerhessék a kormány erőfeszítéseit, az ország eredményeit.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!