A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNValter Attila
16:32KerékpározásVerseny
HUNEcseki Nándor | Madarász Dóra
17:35AsztaliteniszChun Ting Wong/Hoi Kem Doo-Nandor Ecseki/Dora Madarasz
HUNMuhari Eszter
19:25VívásAuriane Mallo-Breton-Eszter Muhari
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Videón Niedermüller Péter korábbi szereplései

Sargentini jelentés, Orbán ellen felszólalók
Niedermüller Péter Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetsége
Vágólapra másolva!
Az Alapjogokért Központ összeállított egy videót, amelynek alapján az Európai Parlamentben a liberális erzsébetvárosi polgármester, Niedermüller Péter – akkor még EP-képviselőként – több alkalommal is felszólalt a gyűlöletkeltés és a gyűlöletbeszéd ellen. A DK-s politikus régebbi kijelentéseit megcáfolva ő maga uszít a fehér, keresztény és heteroszexuális emberek ellen.
Vágólapra másolva!

Niedermüller Péter az Európai Parlamentben többek között ezt állította: „a gyűlölet-bűncselekmények és a gyűlöletbeszéd rémisztő méreteket öltött...úgy kell alakítanunk Európát, hogy abban ne legyen helye a gyűlöletnek, a megbélyegzésnek, a diszkriminációnak...semmi nem tesz annyi kárt Európában, mint a félelem- és a gyűlöletkeltés...fel kell emelnünk a szavunkat a gyűlölet- és a félelemkeltő politika ellen".

Mindezek ellenére Erzsébetváros DK-s polgármestere az ATV január 23-i műsorában azt mondta: „Hogyha megnézzük azt, hogy mi marad, ha lehántod ezeket a gyűlöletvalamiket (ugye, fölsoroltuk: a nem magyarok, a mások, a migránsok, a romák, a "nemtudoménmik"), akkor ott marad egy rémisztő képződmény középen, ezek a fehér, keresztény, heteroszexuális férfiak - meg azért nők is vannak közöttük. (...) Ez azért borzalmas, mert ha megnézzük, hogy a világon mindenütt az úgynevezett fehér nacionalisták miből állnak össze: ebből, mondom csöndesen nektek."

Nézze meg a videót!

Forrás: Origo

Ma délután tüntetést tartanak Niedermüller Péter ellen a kirekesztő kijelentései miatt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!