Miután megvédte Soros Györgyöt, a hvg-be írt cikket a Jobbik új elnöke

Jakab Péter, Jobbik, Gyurcsány Ferenc, Demokratikus Koalíció
Vágólapra másolva!
Sosem volt még példa rá, hogy egy jobbikos politikus véleménycikket írjon a balliberális újságnak, a hvg-nek, de csütörtökön erre is sor került. Jakab Péter pártelnök az ellenzéki összefogás mikéntjéről értekezett a hetilapban. Mint ismert, az egykor antiszemita botrányaival is ismertté vált politikus a napokban vette védelmébe Soros Györgyöt a nemzetközi sajtóban. 
Vágólapra másolva!

Váratlan vendég bukkant fel a csütörtöki hvg véleményrovatában: Jakab Péter Molnár Csabával, a Demokratikus Koalíció (DK) uniós képviselőjével párban ismertette álláspontját az ellenzék 2022-es választási együttműködésével kapcsolatban. Ennek különlegességét az adja, hogy

aktív jobbikos politikus még nem tett ilyet.

Emlékezetes, a 2018-as parlamenti voksolás előtt nagy botrány volt abból, hogy a hvg példátlanul alákérdezős interjút készített Vona Gábor, akkori elnökkel. Azóta nevezi egyébként a szakma nagy része kisújságírónak az "interjút" készítő publicistát.

Jakab és Molnár soraiból kiderült, hogy apróbb technikai kérdéseket leszámítva a Jobbik és a DK eléggé közel került egymáshoz.

Forrás: Origo.

Jakab Péter Jobbik-elnök írásának azért is van jelentősége, mert éppen a napokban nyilatkozott pozitívan Soros Györgyről a The Guardian-nak. Arról beszélt a brit napilapnak, hogy Sorosnak minden joga megvan hozzá, hogy úgy és arra költse el a pénzét Magyarországon, ahogy ő szeretné. Később pedig - pártja korábbi retorikájával teljesen szembemenve - leszögezte, hogy nem szabad betiltani tevékenységét hazánkban.

Mint ismert, a politikust kevesebb mint egy hónapja választották meg a Jobbik elnökének, amit a sajtó - elég logikusan - úgy értékelt, hogy a Gyurcsány-vonal diadalmaskodott a párton belül.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről