Repülőt küldhet Magyarország a Tenerifén lévő magyarokért

MENCZER Tamás
Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megítéléséért felelős államtitkár.
Vágólapra másolva!
Magyarország készen áll arra, hogy a tenerifei szállodában lévő öt magyart hazahozzák, ha erre a spanyol hatóságok lehetőséget biztosítanak – jelentette be Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára. 
Vágólapra másolva!

Felfokozott hangulat uralkodik a koronavírus miatt Magyarországon. A kormánynak mind az itthoniak, mind a külföldön tartózkodó magyarok egészsége és biztonsága a legfontosabb – mondta Menczer Tamás.

tette hozzá.

Azonnal jelentkezzen az a sofőr, aki rosszul érzi magát

Lombardiában nagyon nagy az átmenő forgalom, sok magyar kamion szállít árut a térségbe – mondta Menczer.

Ezért a fuvarozók egyesülete azt kéri, hogy ha egy sofőr járt veszélyeztetett olasz területen, és rosszul érzi magát, akkor azonnal jelezze az egyesületnek, és a háziorvosánál jelentkezzen.

A kormány azt kéri, hogy aki észak-olasz területre utazik, vagy más érintett területre, az regisztráljon konzuli védelemre.

mondta az államtitkár. A római és milánói ügyeleti számot csak az hívja, aki bajban van – tette hozzá. Menczer Tamás közölte, hogy Emilia-Romagna tartomány is egy szintre került Lombardiával és Venetóval a veszélyeztetettséget illetően.

Hazahozhatják a Tenerifén lévő magyarokat

A Japánban lévő magyar férfi várja a második teszt eredményét, míg a másik két magyar karanténba került – mondta az államtitkár. A lezárt olasz területen lévő magyar kamionos jól van. Tenerifén öt magyar van, ebből egy kiskorú és két idős ember – mondta.

Magyar állampolgár nem maradhat fontos gyógyszer nélkül. Menczer elmondta azt is, hogy a spanyolok lehetővé teszik a szálloda elhagyását a külföldi állampolgároknak, de meg kell szervezni a hazahozatalukat.

ismertette az államtitkár. Mi készen állunk, de a döntés a spanyol hatóságok kezében van – tette hozzá.

mondta Menczer.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!