A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
Aggódom a főpolgármester miatt, hiszen eddig minden apró rezdüléséről beszámolt a Facebook-oldalán. Most miért hallgat a cégvezetők béremeléséről?
Vágólapra másolva!

A főpolgármester a nap szinte 24 órájában ott ül a gépe előtt, és ontja magából a közleményeit, videóit, félelmet nem ismerve megy neki a kormányzatnak, előszeretettel ekézi a jobboldali sajtót és hárítja a felelősséget.

Néha szomorkodik a járvány miatt, de arra persze nincs ideje, hogy saját szemével győződjön meg például a Pesti úti Idősek Otthona állapotairól. Összefogásra, szolidaritásra buzdít, aztán lefekszik aludni, majd másnap reggel újra ugyanott kezdi, ahol egy nappal ezelőtt abbahagyta. Nem csügged, fáradhatatlan.

De most valami eltörött.

A lelkes rajongói, meg úgy általában Budapest és az ország népe sem értesülhetett a transzparencia és a nyilvánosság bajnokától arról, hogy a járvány közepette szép csendben megemelte a cégvezetőinek illetményét.

A Magyar Nemzet kinyomozta: most, amikor a különleges jogrend idején nála van az egyszemélyi irányítás Budapesten, úgy döntött, a fővárosi cégvezetők éves jövedelme akár a kétszeresére, sőt akár még jobban is megnőhet. És kapaszkodjanak meg, még annak a BKK-nak a vezérigazgatója is erre számíthat, akinek vezetésével április elején a járványveszély közepette járatritkítást vezényeltek le a buszjáratokon. Nem kirúgás, béremelés!

De Karácsonynak a "home office éra" idején arra is volt gondja, hogy a cégvezetők teljesítménybérét az éves alapbér eddigi 15 százalékáról újra 40-re emeljék. Sőt, a Fővárosnál épp most kell 43 új hivatalnokot felvenni, amikor a kormány épp kivérezteti az ellenzéki önkormányzatokat.

De félre a pufogással, és elő a pattogatott kukoricával, már nagyon várjuk Karácsony aktuális "kimagyarázóvideóját" a Facebook-oldalán.

Már előre izgulunk, hogy a saját hatáskörű közpénzszórásért miképp akarja majd Orbán Viktort hibáztatni.

A felvétel előtt egy videokonferencia keretében összetoborozza saját kabinetét, a negyvenegy (!) tanácsadóját, öt főpolgármester-helyettesét és azok kabinetjeit, a "demokratikus ellenzék" frakcióvezetőit, magukat a cégvezetőket és talán az ő tanácsadóikat is. A karcsúsított budapesti közigazgatás jegyében ennyien csak meg tudják majd mondani neki a tutit!

Pindroch Tamás

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!