Lebukott két bajai embercsempész Veszprém megyében

Vágólapra másolva!
Embercsempészet, és egyedi azonosító jellel visszaélés miatt nyomoztak két bajai sofőr ellen, akik négy török férfit vittek magukkal, hamis rendszámú autókban. A migránsok illegálisan tartózkodtak Magyarország területén.
Vágólapra másolva!

Az ajkai rendőrök október 10-én, délelőtt felfigyeltek egy gyanús Peugeot típusú autóra a 8-as számú főúton, Tüskevár belterületén. A rendőrök utána mentek, és a sofőrt megállásra szólították fel. A vezető ekkor

egy földútra hajtva megpróbált elmenekülni előlük, az autó azonban rövidesen defektet kapott és megállt. A sofőr, és az autóban tartózkodó négy utas az út melletti fás-bokros területre futott.

A rendőrök nyomkövető kutyákkal terepkutatást végeztek, és

rövid időn belül az erdő szélén megtalálták az utasokat, négy török férfit, akik illegálisan jutottak Magyarország területére.

A nyomozás során a rendőrök azt is megállapították, hogy a sofőrjét vezetőjét egy társa is segítette egy Fiat típusú autóval.

A két sofőrt, a 41 éves és a 47 éves bajai férfit, néhány óra múlva a rendőrök a 8-as számú főúton, Herend külterületén fogták el.

Forrás: Police.hu

A rendőrök a négy migránst, és a két sofőrt is magukkal vitték.

A négy török férfit visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A két bajai férfit őrizetbe vették, és embercsempészet miatt kihallgatták.

A veszprémi rendőrök megállapították azt is, hogy

a két sofőr az autókon kicserélte a rendszámokat, így ellenük egyedi azonosító jellel visszaélés miatt is nyomoztak.

A Veszprém megyei rendőrök befejezték a nyomozást, és és az iratokat átadták az ügyészségnek - írja a Police.hu.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!