Több száz millió forintot csalt ki áldozataitól egy férfi

Vágólapra másolva!
Meghosszabbította a bíróság annak a férfinak a letartóztatását, aki kedvezőnek tűnő befektetésekkel 43 embertől csalt ki pénzt.
Vágólapra másolva!

A férfi 2014. augusztusa és 2019. között, mint egy befektetésekkel foglalkozó cég képviselője 43 embernek kínált kedvező befektetési lehetőséget, rövid határidővel és jó hozammal.

A becsapott emberek nem vállalták a pénzük befektetésével járó kockázatot, de a férfi javaslatára kölcsönszerződések alapján pénzt adtak neki.

A csalónak viszont nem állt szándékában visszafizetni a kölcsönöket.

A csaló a 43 átvert ember közül egy kisbéri férfinak ötvenöt millió forintot, egy kisbéri nőnek harminchét millió hétszázötvenezer forintot, egy budapesti sértettnek harmincöt millió forintot, egy komáromi férfinak tizenöt millió forintot nem fizetett vissza.

Összesen 430 milliós forintot szerzett a csalással.

Az ügyészség javaslatára először 2019. november 14-én tartóztatta le a bíróság, ennek határidejét legutóbb 2020. május 14- ig hosszabbította meg, mivel többek között fennáll a bűnismétlés veszélye. Az ügyészség ismét javasolt, hogy 3 hónappal hosszabbítsák meg a letartóztatását. Ennek alapján a bíróság augusztus 14-ig meghosszabbította a letartóztatását.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!