Koncepciós per zajlik Magyarország ellen az Európai Parlamentben

Európai Parlament
Brüsszel, 2020. március 10. A tüdőgyulladást okozó új koronavírus járványáról rendezett vita az Európai Parlament brüsszeli üléstermében 2020. március 10-én. MTI/EPA/Olivier Hoslet
Vágólapra másolva!
A bizottság semmilyen jogsértést nem állapított meg, ezért a régi koncepciós pereket idézi a mostani vita - mondta Deli Andor, a Fidesz EP-képviselője a Magyarországról szóló vitában az Európai Parlamentben.
Vágólapra másolva!

Deli Andor, a Fidesz EP-képviselője a Magyarországot érintő támadásokról azt mondta, hogy a koronavírusos-helyzet végéhez közeledve ki kell állni az emberek egészsége és a gazdaság erősödése mellett.

- tette hozzá. Deli kijelentette, hogy a magyar kormány részvételét sem segítették az EP-ben, pedig semmilyen eljárásjogi akadálya nem volt. A bizottság semmilyen jogsértést nem állapított meg, ezért a régi koncepciós pereket idézi a mostani vita - hangsúlyozta a politikus.

Figyelnek

Az Európai Tanács képviseletében Nikola Brjnac arról beszélt, hogy sok rendkívüli intézkedést hoztak a tagállamok a koronavírus-járvány során. Magyarországgal kapcsolatban azt mondta, hogy a tanács napirendjén szerepelt volna a 7-es cikk szerinti eljárás, de azt le kellett mondani. A horvát soros elnökség szerint fontos a párbeszédet és a legjobb gyakorlatokat fenntartani - tette hozzá.

A tanács szorosan figyelemmel követi az egyes tagországok intézkedéseit, és bíznak benne, hogy a járvány végeztével minden rendkívüli intézkedést visszavonnak a tagországok

- mondta Brjnac.

Vera Jourová, az Európai Bizottság alelnöke arról beszélt, hogy a válságra adott válasznak egyeznie kell az uniós alapjoggal. A tagállamoknak mindent meg kell tennie, hogy értékeljék a szabályokat. Az összes tagállamot vizsgálja az Európai Bizottság, így Magyarországot is - tette hozzá. Jourová a magyar helyzetről azt mondta, hogy az aggodalomra ad okot. Jourová beszédében a magyarországi Soros-szervezetek médiát érintő vádjait is elismételte. Azt is mondta, hogy a hazai sürgősségi szabályoknak nincsen világos lejárati határideje.

Illusztráció Forrás: MTI/EPA/Olivier Hoslet

A baloldal támadja Magyarországot

Nicolas Bay arról beszélt, hogy a francia kormány fellép az újságírók ellen, és cenzúráz az interneten. A francia EP-képviselő szerint a magyar kormány nem felel meg a baloldal moráljának.

Kijelentette, hogy Magyarország fellépett az illegális migráció ellen, és ez nem tetszik a baloldalnak.

Nicola Procaccini olasz EP-képviselő elmondta, hogy Olaszországban megsértették a jogállamiságot, miközben Magyarországon egy demokratikusan megválasztott parlament adta meg azokat a jogokat, amik alapján fel tudott lépni a járvány ellen.

Lengyelország és Magyarország áldozatok lettek

Annalisa Tardino olasz EP-képviselő arról beszélt, hogy az EP minden alkalommal bebizonyítja, hogy a baloldal fogságában van.

Giuseppe Conte rendeletekkel kormányoz, és leépíti a demokráciát, miközben Magyarországon a parlament döntött az intézkedésekről – tette hozzá.

Elżbieta Rafalska, a Jog és Igazságosság képviselője arról beszélt,

A magyar kormány megpróbál fellépni a járvány és a gazdasági nehézségek ellen, a parlament hagyta jóvá az intézkedéseket – tette hozzá. Nem lehet csak úgy Magyarországot a tények megvizsgálása nélkül pellengére állítani.

Románia ellen miért nem lépnek fel?

Vincze Lóránt, az RMDSZ képviselője azt mondta, hogy brüsszeli boszorkányüldözés zajlik Magyarország ellen. Korábban minden híresztelésről kiderült, hogy hazugság. Romániában is súlyosan tiporják a jogállamiságot. Az EP-képviselő mindenkit emlékeztetett Kalus Ioannis magyarellenes kijelentéseire.

A balliberális EP-képviselők, akik egyben Soros György legfőbb szövetségesei, ismételten a hetes cikk szerinti eljárás elindítását sürgették Magyarország ellen.

Gunnar Beck arról beszélt, hogy

Szólt arról is, hogy az Európai Unió a kétszínűség bűnébe esett. Beata Kempa arról beszélt, hogy a magyar kormány a vírust akarja megölni, és nem a demokráciát.

Gyöngyösinek nem sikerült igazat mondania

A zsidókat listázni akaró Gyöngyösi Márton, a vitán a magyar baloldal képviseletében megismételte azt a hazugságot, miszerint korlátok nélkül fogadták el a magyar koronavírus-törvényt. Gyöngyösi több, a Soros György által finanszírozott ellenzék által szajkózott valótlanságot is felsorolt, így azt is, hogy a magyar ellenzéki pártoktól elvették volna a forrásokat.

Így csúfolta meg a szólásszabadságot az Európai Parlament

Jourová a vita végén azt mondta, hogy az Európai Bizottság folyamatosan nyomon követi a sürgősségi intézkedéseket. Napi szinten tájékozódik a magyar helyzetről – tette hozzá.

Még nem indítanak kötelezettségszegési eljárást

- mondta Jourová. Azt várják a tagállamoktól, hogy lassan visszatérjenek a korábbi normális kormányzati rendszerhez.

Az egész eljárás antidemokratikus voltát jól mutatja, hogy miközben a Magyarország mellett kiálló képviselőktől egy perc után elvették a szót, addig Jourová annyit beszélhetett, amennyit akart.

Mindezek mellett pedig ne felejtsük el, hogy a magyar kormány képviselője nem szólalhatott meg a vitában.

Nikola Brjnac a vita végén azt mondta, hogy továbbra sem tudtak formális tanácsülést tartani. A horvát elnökség, amint lehet, formális tanácsülést hív össze - tette hozzá.

Büntetni akarják Magyarországot

Mint arról korábban beszámoltunk, az Európai Parlament úgy vitázik Magyarországról csütörtök délelőtt, hogy a magyar kormány képviselője nem szólalhat fel az ülésen - a mai vita megmutatja, hogyan működik valójában a demokrácia az Európai Unióban. Magyarországot ismét meg akarja büntetni a nemzetközi baloldal, mert a magyar kormány határozott nemet mondott Soros György legújabb tervére, amely végzetesen eladósítaná az Európai Uniót, egy olyan hitellel, amelynek örökké kell fizetni a kamatait.

A háttérben valójában Sorosék újabb terve áll

Mint ismert,

a spekuláns nemrég ismertette a második Soros-tervet, amely szerint az európai országoknak nagy összegű örökhiteleket kellene felvenniük a koronavírus-járvány miatt.

Ez a gyakorlatban azt jelentené, hogy olyan hitelek felvételére kényszerítené az uniós tagállamokat, amelyek kamatát örökké fizetni kellene.

- mondta a miniszterelnök a második Soros-tervről. Orbán Viktor hozzátette: nagyon meglepődött volna, ha Soros György nem tűnt volna fel ebben a helyzetben.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!