A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Az ötlet jó volt, ám a kivitelezés már nagyon nem

Vágólapra másolva!
Veres Zoltán, a Fidesz erzsébetvárosi önkormányzati képviselője a Heti Tv Pirkadat című műsorában a múlt hétvégi lezárást értékelte, ami Belső-Erzsébetvárosban zajlott, de a biciklisávokról, valamint a fejlesztések hiányáról is szó volt.
Vágólapra másolva!

A politikus értékelte a fővárosban egyre több helyen felbukkanó kerékpársávokat. Mint megjegyezte, maga is szokott kerékpáron közlekedni, de mindennek megvan a helye, a környezete. A biciklisávokkal nem a szándék a probléma, hiszen egyre több ember pattan biciklire, de mindezek mellett például nem biztos, hogy szerencsés ötlet a Nagykörútnál, mint a főváros egyik legforgalmasabb útjánál elvenni egy sávot az autók elől. Ott például nagyon széles járda van mindenhol, másutt megoldható volt, hogy pont a járdából alakítottak ki biciklisávokat. Veres Zoltán szerint ez egy gyors, ad hoc döntés lehetett, aminek az is lehetett a célja, hogy más dolgokról elterelje a figyelmet.

Mint hozzátette, mindent tervszerűen kellene végrehajtani, ehhez persze kellenek tervek, egy biciklisávot nem elég felfesteni, azt ki is kell építeni. Az úttastra való felfestés a Nagykörúton például több helyen is balesetet okozhat, hiszen – tette hozzá a képviselő, ha csak azt nézi az ember, hogy a Nyugati tértől a Blaha Lujza térig hány helyen lehet az autókkal jobbra kanyarodni, mindezt csak úgy lehet megtenni, hogy ráhajtanak a biciklisávokra. Arról nem beszélve, hogy az elektromos rollerek nagy népszerűségnek örvendenek itthon is, azt most nem lehet tudni, hogy ők használni fogják-e a biciklisávokat. No meg az sem biztos, hogy minden közlekedő tisztában van a KRESZ szabályaival.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!