Bajkai István: Orbán Viktor akkori szavainak a máig is ható történelmi távlatai voltak

Vágólapra másolva!
Bajkai István, a Fidesz országgyűlési képviselője a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt Nagy Imrére emlékezve a politikusokról, akik életüket áldozták a magyarokért, de szóba került a mecenatúra polgári kultúrájának fontossága is.
Vágólapra másolva!

A politikus elmondta, az Országgyűlés mai ülésén emlékeznek meg nagy Imre és mártírtársai újratemetésének 31. évfordulójáról. Mint hozzátette, 1989. június 16-án az egész világ megismerte Orbán Viktort, aki azt mondta el többek között, hogy a Hősök terén lévő hatodik koporsóban temetik el az 1956 utáni magyar fiatalság jövőjét, reménységét.

jegyezte meg Bajkai István.

A képviselő beszélt az általa benyújtott javaslatról, ami érinti a jövő évi költségvetést, ebben a Róheim villa megőrzését, felújítását tűzte ki célul, arról az épületről van szó, ahol Tisza István miniszterelnök élt és ahol 1918-ban politikai merénylet áldozata lett. Itt a tervek szerint egy emlékhelyet hoz létre a kormány, a megvalósításra több milliárd forintot különítettek el. Itt kívánnak emléket állítani a meggyilkolt miniszterelnöknek, életének, de itt kívánnak emlékezni arra a világra is, ami Tisza István halálával egyetemben veszett el, hiszen ő egy olyan mérvadó politikus volt, akire az akkori világ figyelt, aki egy világos képpel rendelkezett az országot illetően. Tisza István is egy olyan ember volt, sajnos a magyar történelemben nem egyedüliként, aki tehetséges politikusként áldozta az életét mindenkiért. Az épületet a felújítás után pedig a Corvin-lánc bizottság kapja majd meg.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!