Magyarország kiveszi a részét a környezetvédelmi küzdelemből

Boros Anita, ITM
Boros Anita, az Innovációs és Technológiai Minisztérium építésgazdaságért, infrastrukturális környezetért és fenntarthatóságért felelős államtitkára.
Vágólapra másolva!
Boros Anita, az Innovációs és Technológiai Minisztérium építésgazdaságért, infrastrukturális környezetért és fenntarthatóságért felelős államtitkára a Környezetvédelmi Világnap alkalmából kiemelte, hogy tudatosan és folyamatosan tenni kell azért, hogy környezetünk értékeit megóvjuk. Csak így állítható meg a természet pusztulása, és óvható meg a biológiai sokféleség, a földi élet változatossága, amely bolygónkat élhetővé, és széppé teszi - olvasható az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleményében.
Vágólapra másolva!

Június 5-e a Környezetvédelmi Világnap, amely minden évben a környezet védelmének fontos és megoldandó problémáira, a környezetszennyezés következményeire hívja fel a figyelmet, elősegíti a közös gondolkodást és cselekvést.

- fogalmazott az ITM építésgazdaságért, infrastrukturális környezetért és fenntarthatóságért felelős államtitkára.

Boros Anita, az Innovációs és Technológiai Minisztérium építésgazdaságért, infrastrukturális környezetért és fenntarthatóságért felelős államtitkára hulladekcsokkentesihet2019.hu

Boros Anita hangsúlyozta, hogy egyedülálló értéke ellenére gyakran nem becsüljük meg eléggé környezetünket.

Az emberi tevékenység nyomán drasztikusan csökken a Föld növény- és állatvilágának sokszínűsége, ami komoly fenyegetést jelent a világnépesség élelmiszer-, ivóvíz- és energiaszükségletére nézve.

Éppen ezért a környezet védelmének szolgálatában vívott folyamatos küzdelemnek részese Magyarország is.

- hangsúlyozta a közleményben az államtitkár, aki hozzátette, hogy mindannyian hozzájárulhatunk a biológiai sokféleség megőrzéséhez. Az ökológiai lábnyom egyensúlyba hozásához mindenki tudatos magatartására, felelős döntéseire van szükség a mindennapokban is.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről