Nem kérünk az ávós módszerekből - újabb Jobbik-csoport oszlott fel

ORBÁN Viktor; JAKAB Péter
Hatalom kellene neki
Vágólapra másolva!
Miután múlt héten feloszlott a ludasi és a nagyúti jobbikos csoport, hétfőn hasonlóan döntött a párt egyik legnagyobb taglétszámú alapszervezete, a hatvani is. A kilépők szervezeten belüli besúgóhálózatról, hazug körlevelekről, rombolásról írtak búcsúközleményükben, továbbá képmutatónak nevezték a párt vezetését. A Jobbik a megszűnés szélére került, aminek egyetlen oka van: egyre több párttag számára vált egyértelművé, hogy Gyurcsány Ferenc zsinóron rángatja Jakab Péter pártelnököt. 
Vágólapra másolva!

"Mi hatvani jobbikosok is úgy döntöttünk, hogy nem toljuk tovább Jakab Péter és pitiáner bandájának a szekerét. A Jobbik hatvani alapszervezete ezennel megszűnt, tagjaink pedig kilépnek a pártból" - ezekkel a sorokkal mondtak búcsút a hatvani jobbikosok egykori szervezetüknek. A közleményt egyébként az a Rákócziné Lózs Csilla tette közzé, aki sokáig Sneider Tamás választókerületi asszisztenseként dolgozott, és a mai napig a volt pártelnök bizalmi köréhez tartozik.

Az exjobbikosok ezután felsorolták, miért telt be a pohár náluk. Szokatlanul kemény szavakat használva a következőképpen fogalmaztak:

  • "nem vagyunk hajlandóak asszisztálni a párt további rombolásához";
  • "nem kérünk a hazug körlevelekből";
  • "nem kérünk az elnökség képmutató viselkedéséből";
  • "nem kérünk az ávós módszereket megszégyenítő besúgóhálózatból, akik hűen szolgálják ki az új jobbikos nagyurak minden vágyát, és távolíttatják el a pártból azokat, akiknek nem tetszik Jakabék rombolása".

Végül haszonlesőnek nevezték Jakab Pétert és csapatát, arra utalva, hogy immáron Gyurcsány Ferenc irányítja a pártot.

Jakab Péter egyébként annyira közelíti a Jobbikot Gyurcsány Ferenchez, hogy ezt még Vona Gábor volt pártelnök sem hagyta szó nélkül. "A Jobbik jelenlegi politikája eltér az általam képviselttől. Nemcsak az ellenzéki, hanem a kormánypárti szavazók megszólítására is törekedtem" - szúrt oda a Magyar Nemzetnek adott hétfői interjújában Jakab Péternek és körének.

Mint ismert, az ideológiamentességet hirdető, és a Jobbikot a Demokratikus Koalíció érdekszférájába irányító Jakab Péter elnökké választását követően sorra léptek ki a képviselők a párt parlamenti frakciójából: Bencsik János és Bana Tibor után Sneider Tamás volt elnök, Varga-Damm Andrea és Farkas Gergely is így döntött.

Ezzel a ciklus eleji 26-ról 17-re csökkent a Jobbik képviselőcsoportjának létszáma. Farkas azzal indokolta lépését, hogy Jakab Péter és csapata besúgóhálózatot működtet a pártban, később a másik két politikus is hasonlóan nyilatkozott.

Az eseményeknek ezzel nem lett vége, hiszen első körben feloszlott a szervezet zalaegerszegi és ozorai alapszervezete, majd az apci, a tarnaszentmiklósi és a horti csoportja, rámutatva a belső konfliktus súlyosságára.

Korábbi cikkünkben megmutattuk, hogy a 2018-as országgyűlési választást követően hogyan vesztett teret a Jobbik.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!