A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Igor Matovic a Normafánál rétesezett

Vágólapra másolva!
Meglepő kéréssel állt elő első magyarországi látogatása délutánján az új szlovák miniszterelnök, írja a Ripost.
Vágólapra másolva!

A lap értesülése szerint Babis cseh miniszterelnök, néhány napja Lednicén, a visegrádi országok idei első csúcstalálkozóján valamit belesúgott az újdonsült szlovák miniszterelnök fülébe.

Igor Matovics megfogadta, amit hallott, és a tegnapi budapesti látogatása délutánján váratlanul meglepő kéréssel állt elő. - Normafa! – mondta, és a miniszterelnöki karaván máris az Istenhegyi út felé vette az irányt. Nem volt ilyesfajta kitérő a hivatalos programban eredetileg.

Időközben kiderült, hogy a cseh miniszterelnök négyszemközt, bizalmasan meghagyta szlovák kollégájának, ha Budapesten jár, ki ne hagyja a Normafát.

Azaz a rétesezőt a Normafánál.

Mert hogy szerinte (és nemcsak szerinte) a világ egyik legjobb süteményét kapni ott fenn a Svábhegyen, és ezt kihagyni Budapesten szerinte több, mint vétek, írja a Ripost.

Igor Matovics nem bánta meg, hogy hallgatott Babisra, ugyanis lelkesen posztolt a sütizésről egy képet az Instagramon, méghozzá egy talányos mondat kíséretében, jegyzi meg a lap.

A szöveg fordítása: "A munkát a legjobb módon értékeltük".

Ezek után talán nem túlzás abban bízni a Ripost szerint, hogy a rétes nem marad afféle hungarikum, de akár a V4-es országok mesebeli közös csodasüteménye is lehet. Komoly néprajzi könyvek is leírják, hogy az alföldi szlovák asszonyok éppen úgy nyújtották lakodalomkor a rejtesat, akár a szomszéd faluban a magyarok. (Mint ahogy a lepniken a lángoson sem szabadna most már összevesznünk, igaz a szlovák atyafiak néha még lekvárral is eszik.)

Időközben a Ripost úgy értesült, hogy Orbán Viktoréknál máris kibontásra került az a szlovák bodzaszörp, amit tegnap a Karmelita kolostorban a magyar miniszterelnök ajándékba kapott kollégájától. Ezt bizonyíthatja a miniszterelnök mai posztja is, amiről az Origo beszámolt. Cserébe hazavihetett egy magyar trikolórral átkötött termetes nagyságú befőttesüvegben kovászos uborkát. Olyat, amit jó két hete készített saját kezűleg Orbán Viktor.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!