Nem csillapodnak a zivatarok, az egész országra riasztást adtak ki

esernyő, eső, zivatar, időjárás, Budapest, szakadó eső, esővíz, csapadékvíz, vihar, felhőszakadás, 2020.06.14.
Időjárás Budapesten 2020. június 14-én
Vágólapra másolva!
Marad a csapadékos időjárás, szerdán keleten zivatarok, felhőszakadások várhatók - írja előrejelzésében a Köpönyeg.hu. Az Országos Meteorológiai Szolgálat több megyére is másodfokú riasztást adott ki felhőszakadás miatt.
Vágólapra másolva!

Szerda: Marad az erősen gomolyfelhős ég. A Dunántúlon inkább esőre, záporra lehet számítani, míg keleten zivatarok, felhőszakadások várhatók. Az északnyugati szél egyre inkább megélénkül. 19 és 25 fok között alakul a hőmérséklet.

Csütörtök: Délutánig erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és újabb eső, zápor, zivatar valószínű.

Ismét lehet tartósabb eső és felhőszakadás is.

21-22°C körüli értékeket mérhetünk. Az északnyugati szél megerősödik.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

Péntek: Már több órára kisüthet a nap, és csak elszórtan fordul elő újabb csapadék. Az északnyugati szél több helyen megerősödik.

22-27 fok közé melegszik a levegő.

Hétvége: Gyakran lesz erősen gomolyfelhős az ég. A jelen modellfutások alapján szombaton ismét többfelé, vasárnap csak elszórtan valószínű zápor, zivatar. Az északnyugati szél erős, zivatarok környezetében viharos lesz. 19 és 27 fok között várható a hőmérséklet.

Felhőszakadás miatt másodfokú riasztás

A délelőtti óráktól kezdve az ország nagy részén zivatarok kialakulására készülhetünk (kisebb számban és eséllyel a Dunántúl nyugati felén). A zivatarokat felhőszakadás kíséri (rövid idő alatt lehulló jellemzően 30-50 mm csapadék, de elsősorban a délkeleti országrészben helyenként ennél több, 50 mm-t meghaladó mennyiség is hullhat), de emellett kisebb eséllyel

60-70 km/h feletti szél, illetve jégeső is társulhat

hozzájuk - írja előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat felhőszakadás veszélye miatt másodfokú (narancs) riasztást adott ki Budapest területére. Az érintett területen intenzív záporból, zivatarból rövid idő alatt 50 mm-t meghaladó csapadék hullhat. Zivatar veszélye miatt is

másodfokú (narancs) riasztást adott ki Budapestre.

Az érintett területen veszély! hevesebb zivatarok kialakulására lehet számítani. A villámlások mellett kockázatot jelent a zivatarokat kísérő szél, jégeső is!

Zivatar miatt másodfokú (narancs) riasztást adott ki Jász-Nagykun-Szolnok megye, Csongrád-Csanád megye, és Jász-Nagykun-Szolnok megye területére.

Felhőszakadás veszélye miatt másodfokú (narancs) riasztást adott ki Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Komárom-Esztergom megye, és Fejér megye területére.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat visszavonta a korábban felhőszakadás veszélye miatt kiadott riasztást Hajdú-Bihar megye és Heves megye területén.

Az ország összes megyéjében elsőfokú figyelmeztetés van érvényben zivatarveszély miatt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről