A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

A vírus még köztünk van, folyamatos éberségre van szükség

Koronavírus, vírus, Budapest, enyhítés, kijárási korlátozás enyhítése, újranyitás, újra nyitás, maszk, arcmaszk, védőmaszk
Vágólapra másolva!
Népegészségügyi szempontból a járvány ideje alatt nem volt úgynevezett többlethalálozás, az elmúlt négy hónap adatai szerint 45 000 magyar polgár halt meg összesen, ez 6,4 százalékkal kevesebb az előző évek átlagánál. Idén a védekezés miatt ráadásul kisebb volt az influenza aktivitása - hangzott el az Operatív Törzs csütörtöki tájékoztatóján.
Vágólapra másolva!

- mondta el Kiss Róbert az Operatív Törzs csütörtöki online tájékoztatóján. Mint mondta, hatósági házi karantén elrendelése nélkül léphetnek már át minden szomszédos országból Magyarországra, illetve Horvátországból várhatóan péntektől.

- közölte Kiss Róbert.

Nem állt le a mintavételezés

Müller Cecília arról beszélt, 12 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 4039 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. A tisztifőorvos szerint bár a járvány lecsengő szakaszában vagyunk, a megfertőzöttek környezetében továbbra is találnak pozitív eseteket a kontaktkutatás során. Az elmúlt 24 órában meghalt két idős, krónikus beteg, ezzel 553 főre emelkedett a meghaltak száma, 2391-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 1095, 41 százalékuk budapesti, 59 százalékuk vidéki. Jelenleg 321 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 19-en vannak lélegeztetőgépen – tájékoztatott. Müller Cecília országos tisztifőorvos elmondta, hogy az aktív fertőzöttek száma napról napra csökken, kórházban ma 321 fő van, 19 beteg szorul lélegeztetőgépes ellátásra.

A vírus még köztünk van Fotó: Csudai Sándor - Origo

A koronavírus-fertőzöttségre utaló mintavételezés nem állt le, a laborokban ugyanaz a kapacitás, de kevesebb a pozitív eset. Az idősotthonokban, az egészségügyi dolgozók között naponta 1000 vizsgálatot végeznek el, eddig 222 247 laborvizsgálat volt Magyarországon.

Tizenkét új pozitív esetet regisztráltak csütörtökön,

Jelentős változást ezek az adatok nem hoznak, a 100 000 főre eső megbetegedési arány ugyanaz, most is 41 beteg és 5 halálozás jut százezer lakosra.

A KSH adatai szerint népegészségügyi szempontból a járvány ideje alatt nem volt többlethalálozás, az elmúlt négy hónap adatai szerint 45 000 magyar polgár halálozott el összesen, ez 6,4 százalékkal kevesebb az előző évek átlagánál. Idén a védekezés miatt kisebb volt az influenza aktivitása.

Hárommillió életet sikerült megmenteni

Müller Cecília hangsúlyozta: a becslések szerint Európában nagyjából hárommillió emberéletet sikerült megmenteni a hatósági korlátozásokkal és a lakosság fegyelmezettségével. A Nemzeti Népegészségügyi Központban már januárban rendelkezésre állt a vírus kimutatására alkalmas módszer, és január 28-án történt az első PCR-vizsgálat itthon. Mára már több mint 222 ezer ilyen vizsgálat történt – tette hozzá a tisztifőorvos.

Újságírói kérdésre a könyvtárak nyitásáról Müller Cecília elmondta,

- hívta fel a figyelmet.

A tisztifőorvos szerint nincs konkrét számérték, hogy mikor beszélhetünk a járvány lezárulásáról. Láthatjuk, hogy vannak még mozgások naponta az új fertőzöttek számával, ez azt jelenti, hogy a vírus még köztünk van, ez folyamatos éberséget kíván a lakosságtól és a hatóságoktól is – fogalmazott.

Müller Cecília az Origo kérdésére azt mondta, hogy a különféle automatákat folyamatosan és rendszeresen takarítani és fertőtleníteni kell. Mindez az üzemeltetők dolga - tette hozzá. Ha tehetjük, akkor kesztyűben használjuk.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!