A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Müller Cecília: Aki teheti, Magyarországon nyaraljon!

koronavírus, illusztráció, kijárási korlátozás feloldása, vidék, nyitás, kinyitottak az üzletek, terasz, balatonpart, balaton, Balatonfüred, Tagore sétány
Balatonfüred, Tagore sétány
Vágólapra másolva!
Mindössze 10 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést - hangzott el az Operatív Törzs szerdai tájékoztatóján. Kiderült az is, hogy Békés, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Vas megyében senki sem halt meg koronavírusban.
Vágólapra másolva!

A határforgalom-ellenőrzés Magyarország valamennyi belső schengeni határán megszűnt – számolt be Kiss Róbert rendőr alezredes az operatív törzs szerdai online tájékoztatóján. Mint mondta,

Péntektől Horvátországból is beléphetnek hatósági házi karantén ellenőrzése nélkül az állampolgárok – tette hozzá. Ma 797 fő használja aktívan a hatósági házi karantén elektronikus ellenőrzését, a karanténok száma 8805 – ismertette.

344-en vannak kórházban

Müller Cecília elmondta, tíz újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést az elmúlt 24 órában, ezzel 4027 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Ezzel 551 főre emelkedett az elhunytak száma a járvány kezdete óta, 2355-en pedig már meggyógyultak – számolt be a tisztifőorvos. Örömteli hírnek nevezte, hogy az aktív fertőzöttek száma folyamatosan csökken, szerdán 1121 főt tartanak nyilván.

A százezer főre vonatkoztatott adatokban nincs jelentős változás. A 4027 fő pozitív eset 41 főt jelent százezer lakosra vetítve. A meghaltak aránya 5 fő százezer lakosra vetítve. Müller Cecília részletesen ismertette, hogy megyénként hányan hunytak el, Békés, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Vas megyében senki sem halt meg koronavírusban.

A százezer főre vonatkoztatott adatokban nincs jelentős változás. Fotó: Csudai Sándor - Origo

Jó tanácsok nyaralóknak

Akiknek nyaralójuk van, és most nyitják, első lépésként a víztelenített rendszer feltöltését és a vízkőtelenítést végezzék el.

Müller Cecília arra is kitért, a nyaralókban mindenképp érdemes nedves tisztítást végezni és szellőztetni, azonban ne csináljunk huzatot, mert az felkavarja a penészgombákat és a port, amelyek allergiás reakciót válthatnak ki.

– javasolta. Felújításnál a szerves oldószerekre kell figyelni, mert ezekből veszélyes anyagok párologhatnak ki: érdemes a szabadban elvégezni a munkálatokat – tette hozzá.

Azt is mondta, hogy aki teheti, inkább Magyarországon nyaraljon.

Ebben az esetben már zajlik a vizsgálat

Újságírói kérdésre válaszolva a tisztifőorvos elmondta, a Nemzeti Népegészségügyi Központba nem érkezett bejelentés, hogy szabálytalanságot észleltek volna a szociális intézményekben. A látogatás rendjét az adott intézmény vezetősége szabja meg.

Nem minden egészségügyi beavatkozás esetén kell negatív koronavírusteszt - mondta kérdésre Müller Cecília. Az országos tisztifőorvos elmondta, hogy nem jellemző a koronavírusra, hogy alapbetegség nélkül okoz halált.

- mondta Müller Cecília.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!