A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Négy megyében nincsen aktív fertőzött, 24 óra alatt összesen három új beteg

Koronavírus, vírus, Budapest, enyhítés, kijárási korlátozás enyhítése, újranyitás, újra nyitás, maszk, arcmaszk, védőmaszk
Vágólapra másolva!
Négy megyében nincsen aktív fertőzött - mondta Müller Cecília az Operatív Törzs keddi tájékoztatóján. A javuló adatok ellenére a járványügyi készültséget fenn kell tartani. Az országos tisztifőorvos arról is beszélt, hogy teljes mértékben biztosított a fertőtlenítőszerekkel való ellátottsága az országnak, így a jövőben nem adnak ki ideiglenes engedélyt ezen termékek gyártására. Mostantól a megszokott hatósági eljárás lesz érvényben.
Vágólapra másolva!

A magyar-szlovén határátkelőhelyeken is megszűnt a határellenőrzés – jelentette ki Kiss Róbert rendőr alezredes az operatív törzs keddi online tájékoztatóján. Mint mondta, március 12. óta 120 ezer gépjármű beléptetését biztosították ezeken a helyeken. Szólt arról is,

már 801 fő használja a hatósági házi karantén elektronikus ellenőrzését aktívan, és összesen 9523 van ma érvényben.

A járványüggyel összefüggő büntetőeljárások száma 427-re emelkedett, és 80 főt hallgattak ki ezekkel kapcsolatban – tájékoztatott Kiss Róbert.

Négy megyében nincs aktív fertőzött

Müller Cecília elmondta, mindössze három újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, így 4017 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Az elmúlt 24 órában meghalt két idős, krónikus beteg, ezzel 550 főre emelkedett a meghaltak száma.

Közülük 527 főnél valamilyen alapbetegség állt fenn, csak a többi személynél okozta a halált közvetlenül a koronavírus.

A tisztifőorvos örömmel jelentette be, hogy 2324-en pedig már meggyógyultak, ez az aktív fertőzöttek számának több mint duplája. Az aktív fertőzöttek száma 1143 fő, 41 százalékuk budapesti, 59 százalékuk vidéki. Jelenleg 365 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük húszan vannak lélegeztetőgépen – ismertette.

A járványügyi készültség életben marad Fotó: Csudai Sándor - Origo

Négy megyében nincsen aktív fertőzött - mondta Müller Cecília. A javuló adatok ellenére a járványügyi készültséget fenn kell tartani - tette hozzá. Az országos tisztifőorvos arról is beszélt, hogy

A kijárási korlátozást a hajléktalanok esetében megszüntette az országos tisztifőorvos, így tudnak majd munkát vállalni.

Így lehet a klímát használni a tömegközlekedésben

Az Origo kérdésére Müller Cecília azt mondta, hogy a tömegközlekedési eszközökön csak akkor lehet használni klímát, ha alaposan kitisztították. Ebben az esetben a használatuk nem jelent többletkockázatot - tette hozzá.

Müller Cecília kérdésre azt mondta, hogy nem biztos, hogy azokat a betegeket kell visszavenni a kórházakba, akiket hazaküldtek.

Kedden döntenek arról, hogy az egészségügyi ellátás visszatérhet-e a járvány előtti állapotba.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!