A baloldal mintha megint egy másik műsort nézne

Hír TV Címlap
Vágólapra másolva!
A baloldal őrjöng itthon és külföldön is az EU-csúcs miatt, ahol Orbán Viktor nagy győzelmet aratott, megvédte Magyarország érdekeit, és hárommilliárd eurót szerzett a magyaroknak - erről beszélgetett a Hír TV Címlap című műsorának első felében Halkó Petra, a Századvég elemzője és az Origo munkatársa, Kroó Zita a műsorvezetővel, M. Dobos Marianne-nal. A második részben pedig Párkányi Eszter, az Alapjogokért Központ elemzője és Tisóczki Flóra, a PestiSrácok újságírója elemezte az idei Budapest Pride-ot, amelynek a felvonulási része ugyan elmarad, de maga a fesztivál meg lesz tartva.
Vágólapra másolva!

A Századvég elemzője az EU-csúcs utáni hazai baloldali politikusi reakciókkal kapcsolatban azt mondta, hogy a baloldal mintha egy teljesen más műsort nézett volna. Halkó Petra szerint sikerült elérni a csúcson azt, hogy ne politikai, jogállami, hanem gazdasági szempontokat vegyenek figyelembe a források kiosztásánál. Ennek eredményeképpen plusz hárommilliárd eurót sikerült kiharcolnia Orbán Viktornak a következő költségvetési időszakra.

Az első rész témája az EU-csúcs volt, amiről a Századvég elemzője, Halkó Petra és lapunk munkatársa, Kroó Zita beszélgetett a műsorvezetővel, M. Dobos Marianne-nal. Forrás: Hír Tv

M. Dobos Marianne azonban emlékeztetett, hogy a DK EP-képviselője, Gyurcsány Ferencné azt mondta az EU csúcs kapcsán, hogy soha ilyen kevés pénzt nem kaptunk, a momentumos Cseh Katalin pedig azt nyilatkozta, hogy rekordnagyságú támogatást kapott Magyarország, csak a felhasználási mód nem mindegy.

– jegyzete meg az Origo munkatársa. Kroó Zita úgy véli, hogy innen látszik, hogy a Gyurcsány házaspár már annyit lopott el a magyar emberektől, hogy nekik hárommilliárd már nem oszt, nem szoroz.

A Budapest Pride egy politikai propaganda

A műsor második felének a témája a Budapest Pride volt, aminek a felvonulási része a járványra való tekintettel elmarad, de az eseményt azért teljesen nem törlik. A szervezők alternatív megoldásokban gondolkodnak. Az Alapjogokért Központ elemzője azonban emlékeztetett, hogy a szervezők azt mondták, hogy

alternatív módokat keresnek arra, hogy a politikai üzenetüket kifejezzék.

Párkányi Eszter szerint elszólták magukat, bár eddig is tudni lehetett, hogy a melegfelvonulás egy politikai propaganda.

A második rész témája a Budapest Pride volt, amiről az Alapjogokért Központ elemzője, Párkányi Eszter és a PestiSrácok újságírója, Tisóczki Flóra mondták el véleményüket Forrás: Hír Tv

Karácsony Gergely egy köszöntőt írt az LMBTQ-közösség magazinjába, amiben úgy fogalmazott, hogy kifejezetten fontos, hogy a főváros emellé a téma mellé álljon. Párkányi Eszter szerint a főpolgármester egy „Facebook-huszár", akinek úgy tűnik, a melegfelvonulás fontosabb, mint az, hogy ellátogasson a Pesti úti idősotthonba, vagy hogy kiírja a tendert a Lánchídra.

– fűzte hozzá a PestiSrácok újságírója. Tisóczki Flóra szerint az ellenzéki pártok politikai hasznot akarnak húzni ebből a közösségből.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről