Kilenc migránst fogtak az M7-es autópályán

M7-esen elfogott migránsok
M7-esen elfogott migránsok
Vágólapra másolva!
Két magyar férfi próbált meg 9 migránst külföldre csempészni. Délelőtt 10 óra körül igazoltatták őket, majd mindenkit bevittek a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságra.
Vágólapra másolva!

Június 27-én, hétfőn délelőtt a székesfehérvári rendőrök és a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály I. Bűnüldözési Osztály munkatársai közösen ellenőriztek két magyar rendszámú autót az M7-es autópályán, a Budapestre vezető oldal 62-es kilométerében, Székesfehérvárnál.

Forrás: police.hu

Az egyik autó egy Citroen volt, amiben

a magyar sofőrön kívül még kilenc férfi ült. Ők mind szír állampolgárnak vallották magukat, de ezt semmivel sem tudták igazolni.

A rendőrök gyanúja szerint a másik autót vezető magyar férfi, a Citroen előfutójaként segített volna a migránsok külföldre csempészésében.

Forrás: police.hu

A kilenc migráns közül senki sem tudta hitelt érdemlően igazolni, hogy jogszerűen tartózkodnának Magyarországon. A két sofőrrel együtt elfogták és bevitték őket a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságra.

Kihallgatásuk után, a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően, a rendőrök visszakísérték a migránsokat az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Forrás: police.hu

A magyar sofőröket pedig embercsempészéssel gyanúsítják. Ha bűnösnek találják őket, akár öt évet is ülhetnek börtönben, de minősített esetben akár tizenöt évig tartó börtönbüntetés is várhat rájuk. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója, akár húsz évig terjedő börtönbüntetést is kaphat.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!