A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2
HUNMagyarország
12:00VízilabdaMagyarország-Szerbia

Gyerekeket molesztált egy portás Budapesten, 11 évre börtönbe kerülhet

szexuális bűnöző, pedofil, erőszakoskodók, illusztráció
Illusztráció.
Vágólapra másolva!
Egy iskolában dolgozó férfi bizalmi viszonyt alakított ki gyerekekkel, majd közülük többet molesztált. A Fővárosi Főügyészség vádat emelt vele szemben és letöltendő fegyházbüntetést indítványozott.
Vágólapra másolva!

A 61 éves férfi portásként, majd kertész-karbantartóként dolgozott egy budapesti általános iskolában. Emellett sportedzéseket és szakkört is tartott, illetve táboroztatásban is részt vett. A férfi kihasználta a gyerekek iránta kialakult bizalmát és

2015-től több tanulóhoz is szexuálisan közeledett, fejlődésüket veszélyeztette, többeket szexuálisan bántalmazott.

A férfit 2019-ben őrizetbe vették, 2020 júniusig letartóztatás alatt állt, majd – az ügyészség indítványa és fellebbezése ellenére – bűnügyi felügyeletbe került.

illusztráció Forrás: AFP

A Fővárosi Főügyészség a férfi ellen

tizenkettedik életévét be nem töltött, az elkövető befolyása alatt álló sérelmére elkövetett szexuális erőszak

és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Fővárosi Törvényszék előtt.

Az ügyészség indítványozta, hogy ha a vádlott az előkészítő ülésen beismeri bűnösségét és lemond a tárgyaláshoz fűződő jogáról, a bíróság ítélje 11 év és 8 hónap fegyházbüntetésre, valamint tiltsa el 10 évre a közügyek gyakorlásától és véglegesen tiltsa el olyan foglalkozás vagy egyéb tevékenység gyakorlásától, amely keretében kiskorúakkal hatalmi vagy befolyási viszonyba kerülhet.

A Fővárosi Főügyészség felhívja a figyelmet arra, hogy az ilyen jellegű cselekmények napvilágra kerülésében nagyon fontos a család bizalmi és őszinte légköre, a történtek feldolgozásában pedig az a fontos, hogy szakértő segítségét kérjék.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!