Megszökött a házi őrizetből a 28-as villamoson gyilkoló hajléktalanok segítője

sziréna, rendőrök, rendőrség
Vágólapra másolva!
Tavasszal neggyilkoltak egy 25 éves férfit a 28-as villamoson, mert nem hagyta hogy megsimogassák a kutyáját. A gyilkos korábban lopásért és garázdaságért ült börtönben, a társa is visszaeső bűnöző, de a bűnpártolással gyanúsított nő ellen is több eljárás volt már folyamatban, amikor megtörtént a tragédia. A nővel kapcsolatban először csak bűnügyi felügyeletet rendeltek el. Mivel megszökött, az ügyészségek kezdeményezték, hogy a bíró rendelje el a letartóztatását, mert sikerült újra elfogni. Szerdán döntöttek erről. 
Vágólapra másolva!

A megalapozott gyanú szerint április 3-án este a VIII. kerületi Kőbányai úton az Orczy tér irányába közlekedő 28-as villamoson egy kutya megsimogatása miatt veszekedés és verekedés robbant ki több ember között.

Az egyik férfi elővett egy kést és mellkason szúrt egy másikat, aki azonnal meghalt.

A késelő társaságának tagja volt egy 29 éves nő is, aki a kést először a ruhájába dugta, majd egy beton virágládába rejtette. Ezzel kapcsolatban hazudott a rendőröknek.

Forrás: Police.hu

A budapesti rendőrök fél órán belül elfogták a támadókat. A kést elrejtő nőt emberöléssel kapcsolatos bűnpártolás miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

A Fővárosi Főügyészség indítványa alapján a nő korábban bűnügyi felügyelet alá került, aminek a szabályait többször megszegte, ezért elfogatóparancsot adtak ki ellene. Ez alapján újra elfogták. Az ügyészek indítványozták a nő letartóztatását, amit a Fővárosi Törvényszék nyomozási bírája szerdán egy hónapra el is rendelt. A két gyikossággal gyanúsított hajléktalant már korábban letartóztatták.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!