Vágólapra másolva!
A 22-szeres Grand Slam-bajnok Rafael Nadal négyórás meccsen legyőzte az argentin Mariano Navonét a svédországi Bastadban zajló, 579 ezer euró (229 millió forint) összdíjazású salakpályás férfi tenisztorna negyeddöntőjében.

A 38 éves spanyol sztár - aki sérülései miatt jelenleg csak 261. a világranglistán - pénteken az első játszmát nagy csatában 7:6-ra elveszítette a negyedik helyen kiemelt, az ATP-rangsorban 36. riválisával szemben, de aztán két 7:5-ös játszmával fordított és a 2022-es wimbledoni torna óta először jutott elődöntőbe. Ott szombaton a horvát Duje Ajdukovic (130.) vár majd rá - írja az MTI.

SWEDEN TENNIS BASTAD OPEN
Egyre jobb formában a hosszú sérüléséből felépült Rafael Nadal
Fotó: TT News Agency via AFP

A mostani, 3 óra 59 perces találkozó holtversenyben a harmadik leghosszabb, két nyert játszmára menő mérkőzés a férfi tenisz történetében: a rekordot a svájci Roger Federer és az argentin Juan Martin Del Porto 2012-es olimpiai elődöntője tartja 4 óra 26 perccel, de ott a döntő játszmában nem volt rövidítés. A listán a második Nadal és Djokovic 2009-es madridi elődöntője, ami 4 óra 3 percig tartott, idén pedig a spanyol fővárosban az első fordulóban vívott épp 3 óra 59 perces csatát a kínai Sang Csün-cseng és a francia Corentin Moutet.

A 14-szeres Roland Garros-győztes Nadal csípőproblémák miatt csaknem az egész 2023-as szezont kihagyta, idén pedig a bastadi még csak a hatodik versenye. Wimbledonban nem indult el, hogy minél többet készülhessen kedvenc borításán az olimpiára, mivel a párizsi játékok tenisztornáját is salakon vívják majd a Roland Garroson.

Kapcsolódó cikkek:

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!