Már több, mint 25 ezren tiltakoznak Gyurcsány Ferenc fenyegetőzése ellen

Vágólapra másolva!
Óriási a támogatása a Gyurcsány Ferenc fenyegetőzése elleni petíciónak, amelyet szombat délig már több, mint 25 ezren írtak alá. Ahogy azt megírtuk, a bukott miniszterelnök vagyonelkobzással fenyegette meg Vidnyánszky Attilát, a Nemzeti Színház vezetőjét, illetve munkatársait, valamint rajtuk keresztül mindenkit, aki mást gondol a világról. Gyurcsány bolsevik típusú fenyegetőzése azt követte, hogy az ITM bejelentette, hogy a Színház- és Filmművészeti Egyetemet fenntartó alapítvány kuratóriumi elnöke Vidnyánszky Attila lett. Rákay Philip az Origón óriási visszhangot kiváltó cikket írt Gyurcsány fenyegetőzéséről. Ezt követően a reakciókat látva petíciót indított, amelyhez 301 művész és közéleti személy csatlakozott, majd, ahogy írtuk, rengetegen csatlakoztak.
Vágólapra másolva!

A Színház- és Filmművészeti Egyetem kuratóriumi elnökének a Kossuth- és Mejerhold-díjas rendezőt, Vidnyánszky Attilát, a Nemzeti Színház igazgatóját nevezték ki. Ezután a baloldal vezetője, Gyurcsány Ferenc arról írt a Facebookon, hogy hatalomra kerülésük esetén Vidnyánszky Attilát és támogatóit, a magyar kulturális élet meghatározó személyiségeit, földönfutóvá teszik, minden értelemben.

Gyurcsány Ferenc Forrás: Facebook

Az egész országból özönlenek az aláírások

Természetesen a legtöbben a fővárosban írták alá a petíciót, de az egész országból tömegével érkeznek az aláírások. Budapesten a petíciok.com statisztikája szerint már nagyjából 8500 a támogatók száma, ezután pedig a nagyvárosok (Pécs, Debrecen, Szeged, Miskolc, Győr, Székesfehérvár) következnek. 25 városból százas nagyságrendű az aláírók száma, de a városktól a kisfalvakig, a határon kívül Marosvásárhelytől Londonig érkeznek a támogatások.

Gulyás Gergely is aláírta a petíciót

A pénteki Kormányinfón Gulyás Gergely a Magyar Nemzet kérdésére válaszolva elmondta, ő maga is aláírta a tiltakozást. Az aláírók nagy számára a Miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta, ez egy szép teljesítmény, ha egy politikusi megnyilvánulás elleni tiltakozásról van szó.

Gulyás Gergely is aláírta a petíciót Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

mondta Gulyás Gergely.

Rákay Philip: Gyurcsány és szellemi előképei gyilkolták meg a szabadságot

Nem a mai kormánypártok gyilkolták meg a szabadságot, hanem maga Gyurcsány Ferenc és szellemi előképei – mondta Rákay Philip a TV2 Mokka című műsorában. Ilyen gondolatoknak nem szabadna elhangzania 30 évvel a rendszerváltás után – tette hozzá. Rákay szomorúnak tartja, hogy a baloldalon senki nem határolódott el ezektől a brutális mondatoktól, sőt a Momentum sietett mindenkit megnyugtatni, hogy nem fog senki a lámpavasakon lógni. Ezek szerint szóba került, hogy valakik ott fognak lógni. Nem is értem, ami zajlik – tette hozzá.

„Ennek a módszertannak nincsenek értékei, csak egy szélesedő obszcén kifejezéstára"

A politikatudomány úgy is jellemzi azt a helyzetet, amibe a hazai radikális baloldal került, hogy az eszmei háttér zavarossá, ellentmondásossá válása, ami gyakorlatilag egyfajta talajvesztést jelent – minderről ifj. Lomnici Zoltán beszélt az Origónak. A Századvég jogi szakértője szerint ennek egyik fő oka, hogy a hagyományos baloldali ideológiai csoportok átalakultak, már nem érdekli őket az osztályharcos nézetrendszer és gyakorlat, ráadásul egy hárommilliárdos miniszterelnököt zsinórban egymás után felmutató balliberális tömb – amelynek személyi statikusságára éppen Karácsony jelenlegi holdudvara mutat rá – nem tudja hitelesen felvenni a harcot a nagytőkés-polgári világgal szemben.

A szakember szerint a kétfajta politikai kötőanyag, amely egyben tartja ezt az egységfrontot, a nemzet fogalmának, mint történelmi „vadhajtásnak" a kezelése, illetve az ehhez szorosan kapcsolódó irracionális gyűlölet, minden és mindenki iránt, ami és aki nemzeti identitással bír.

Ennek a módszertannak nincsenek értékei, csak egy szélesedő obszcén kifejezéstára – mondta ifj. Lomnici Zoltán.

Rákay Philip az Origón óriási visszhangot kiváltó cikke után a reakciókat látva indított petíciót, amelyhez aztán 301 művész és közéleti személy csatlakozott, és most már több, mint 25 ezren támogatják szerte az országból és a határon túlról is.

A petíciót itt lehet aláírni.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!