A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Nincs enyhítés, legkorábban 33 év múlva szabadulhat a 18 éves barátnőjét meggyilkoló férfi

Vágólapra másolva!
A bíróság 2011-ben életfogytiglanra ítélt egy Jász-Nagykun-Szolnok megyei férfit, aki halálra késelte 18 éves barátnőjét. Az ítélet szerint legkorábban 33 év után szabadulhat, feltételesen. A férfi ügyvédje most, a gyilkosság után közel egy évtizeddel azt szerette volna, hogy az ítéletet minősítsék át, és, hogy védence kapjon enyhébb ítéletet. Ezt azonban az ügyészség elutasította.
Vágólapra másolva!

A férfi és a barátnője 2005 és 2009 között együtt éltek. A lány, négy év után, 18 évesen hagyta el a férfit. A nagymamájához költözött.

A férfi ezt nem tudta feldolgozni. Többször megfenyegette a lányt, hogy

megöli, ha nem költözik vissza hozzá.

Az ügyben feljelentés is történt, de a férfit ez sem tartotta vissza. Arra kérte testvérét, hogy segítsen neki hazavinnie a lányt. Ezután döntötte el, ha a lány megy hozzá vissza, és nem vonja vissza a feljelentést, akkor a sértettet megöli.

Másnap hajnalban a testvérével elment a lány nagyanyához, és elrejtőztek a kertben, a fészerben. Már dél volt, amikor a házban egyedül marad a lány.

Bement a konyhában, és kérte, hogy menjen vele haza és vonja vissza a feljelentését. A lány azonban nemet mondott, mire az ítélet szerint halálra szurkálta.

A jogerős ítélettel ellen a férfi ügyvédje perújítási kérelmet nyújtott be, arra hivatkozva, hogy a korábbi ítéletet minősítsék át erős felindulásban elkövetett emberölésre, és, hogy védence kapjon enyhébb büntetést.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség azonban, mivel nem talált hivatkozást új bizonyítékra, a perújítást elutasította, így a férfi legkorábban 33 év után szabadulhat, akkor is csak feltételesen.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!