A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
Vágólapra másolva!
Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háborúról.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül5 bejegyzés

Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háború 882. napjáról.

 

06:48
július 24, 2024
Vágólapra másolva!

Máris Kamala Harris emberével egyeztetett

Volodimir Zelenszkij videójában elismerte: az elnöki hivatal vezetője, Andrij Jermak Phil Gordonnal, Kamala Harris amerikai alelnök nemzetbiztonsági tanácsadójával egyeztetett telefonon. 
"Amerika alelnöki szinten vett részt az első békecsúcson, és fontos, hogy az igazságos békéért folytatott közös munkánk lendülete ne csökkenjen. Minden partnerünk minden szinten tudja, és tudni fogja a jövőben is, hogy mik a kilátások, és hogy az igazságos béke mihamarabb helyreállítható" - fogalmazott Zelenszkij.
Az egyeztetés nem mellesleg azt követően történt, hogy Joe Biden visszalépése után Kamala Harris lehet a demokraták elnökjelöltje.

05:55
július 24, 2024
Vágólapra másolva!

Kreatív drónhasználat

Amíg Ukrajna a partnerorzágok döntésire és fegyverszállításaira vár, addig is keresik a saját leetőségeik határát. Ennek egyik példája, hogy Volodimir Zelenszkij urán elnök szerint az ukrán harcosok már a drónhasználat számos területén bizonyultak igazi újítónak.
"Hálás vagyok mindenkinek, aki ebben segít – azoknak, akik drónokat gyártanak, akik szállítják őket, akik drónkezelőket képeznek, és azoknak, akik általában támogatják ezt a kérdést. Ukrajna vezető szerepet ért el technológiai szempontból, ez valóban kézzelfogható" - mondta napi videójában az ukrán elnök.

04:43
július 24, 2024
Vágólapra másolva!

Zelenszkij: Ukrajnának el kell érnie a védelmi függetlenséget

"Ukrajna rakétaprogramja jó dinamikát mutat, és bár kihívásokkal teli feladat, fokozatosan közelítünk a saját rakéták használatának lehetőségéhez, nem csak a partnereink által szállított rakétákra támaszkodunk. Idővel Ukrajnának el kell érnie a maximális védelmi függetlenséget, mivel az ilyen államok mindig hatékony szövetségeseket találnak, és könnyebben megvalósítják érdekeiket" - mondta napi videójában az ukrán elnök.

04:34
július 24, 2024
Vágólapra másolva!

Magyarország segít

Magyarország területére 2024. július 23-án az ukrán-magyar határszakaszon 6591 fő lépett be. A román-magyar határszakaszon belépők közül 5324 fő nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett.
A beléptetettek közül a rendőrség 60 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást.

04:21
július 24, 2024
Vágólapra másolva!

Ez történt kedden

Előző tudósításunkat ITT TALÁLJA.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!