A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

A Gyurcsány-közeli Jakab Péter terrorja miatt megroppant a Jobbik Békés megyében

Vágólapra másolva!
A Békés megyei Jobbik két meghatározó, hírhedt arca hagyta ott a pártot Jakab Péter pártelnök baloldali politikája miatt. További távozókra is lehet számítani - értesült az Origo. Korábban a párt egyik legfontosabb bázisa volt a Kelet-magyarországi régió, ma már menekülnek innen a vezetők: László Attila, a Magyar Önvédelmi Mozgalom vezetője és Gurmai Mihály, vésztői elnök jobbikos pályafutása a Magyar Gárdában indult, és ugyanazon a napon ért véget.
Vágólapra másolva!

A napokban közös közleményben jelezték a baloldali pártok, hogy mind a 106 egyéni körzetben közös jelöltet állítanak a 2022-es választásra. A Jobbik ezzel végérvényesen balra tolódott: nevét és arcát adta Gyurcsány Ferenc, DK-elnök választási stratégiájához. Az utólagos kommentárokból kiderült, hogy az összefogásból a Jobbikra hárulna a vidékiek megszólítása. Kérdés, ez hogyan fog menni a gyakorlatban, hiszen Jakab Péter pártelnökké választása óta sorra hagyják ott a pártot a vezető politikusok, és oszlanak fel a különböző vidéki alapszervezetek.

Meggyengült a Békés megyei Jobbik

"Ezúton tájékoztatlak benneteket döntésemről, amelynek értelmében a Jobbik Magyarországért Mozgalom tagjaként a továbbiakban nem folytatok politikai szerepvállalást és kilépek a párt tagságából" - így búcsúzott több mint egy évtized után egykori pártjától László Attila Tibor, akinek a Magyar Önvédelmi Mozgalom (MÖM) vezetőjeként kulcsszerepe volt a Jobbik szervezésében.

A medgyesegyházi alapszervezet elnökeként tevékenykedő László sokáig lelkesen kiszolgálta a Jobbikot, még akkor is, amikor a párt már egyértelműen balra tolódott, most búcsúlevelében mégis azt írta, hogy "az utóbbi időszak irányvonalával már nem tudok azonosságot vállalni." "A pártok, mozgalmak és civil szerveződések valójában lehetőségek és eszközök a kezünkben, amelyek elsősorban a céljaink elérését hivatottak elősegíteni. De amelyik eszköz már nem segíti, hanem akadályozza a közösségeink fejlődését, céljaink elérését, azt meggyőződésem szerint el kell engedni" - bontotta ki az előzőeket, majd búcsúzóul az egykori radikális Jobbik jelszavával, a "Szebb jövővel" búcsúzott.

A Magyar Gárda utódszervezetét igazgatta

A László által irányított szervezet 2014-ben alakult meg a budapesti Erzsébet téren, azután, hogy a bíróság feloszlatta a Magyar Gárda egyik utódjának számító Szebb Jövőért Polgárőr Egyesületet. Ez utóbbinak egyébként szintén ő volt a vezetője. A Betyársereggel jó kapcsolatot ápoló és közös rendezvényeket szervező MÖM honlapjáról kiderül, miképp határozzák meg magukat. "A Magyar Önvédelmi Mozgalom a társadalmi igazságtalanság elleni küzdelem, valamint a magyar nemzeti értékrend és életterület megvédése (önvédelme) mentén létrehozott önkéntes szerveződés" - olvasható önmeghatározásuk internetes oldalukon.

László Attila Tibor, a Magyar Önvédelmi Mozgalom vezetője is távozott a Jobbikból Forrás: Facebook

Ugyanaznap távozott a pártból Gurmai Mihály is, aki még a Magyar Gárdában ismerkedett meg László Attilával. "Surranótársak vagyunk a Magyar Gárdába, egyszerre lettünk Jobbik-tagok, és egy napon léptünk ki a pártból. De továbbra is együtt védjük szép hazánkat! Adjon az Isten szebb magyar jövőt minden magyar bajtársamnak!" - kommentálta László bejegyzése alá Gurmai, aki szintén megelégelte a Gyurcsányhoz húzó Jakab Péter párton belüli terrorját és a baloldali fordulatot.

Az Origo információi szerint Gurmai mindezidáig a vésztői Jobbik elnöke, ezenfelül a párt országos választmányának tagja volt.

Forrás: Facebook

„A zsidók kirabolják Magyarországot” - az exjobbikos 2014-ben még ilyen gyalázatos tartalmú posztokkal hívta fel magára a figyelmet. Az egyik bejegyzés, amelyet megosztott eredetileg a Magyar Pálos Trend oldaláról származik. Ez azt taglalja, hogy az új, térítésmentes méhnyakrák elleni oltást „megfertőzte egy zsidó cég". "Fertőzött a zsidó oltóanyag?!… Magyar leányokat tesznek meddővé?! Államilag támogatott népirtás 2milliárdért?! Mérget oltanak a magyar tinikbe?! Szennyezett összetevők vannak az olcsó méhnyakrák elleni oltásban!!! Gyanúsan olcsón, kibogozhatatlan eredettel és nagyon nem “kóser” összetevőkből áll az a vakcina, amivel meg akarják fertőzni lányainkat a pályázat nyertes csaló zsidó offshore cég tulajdonosai!!!…” – olvasható a bejegyzésben.

Gurmai egyúttal fontosnak tartotta az azóta megszűnt "Szálasi Ferenc tisztelői" című oldalon elhelyezett Szálasi-idézetekkel is megismertetni követőit.

Már Karácsony embere alapít Jobbik-csoportot

A Békés megyei Jobbik erodálása már a párt januári kongresszusa után megindult. Miután a küldöttek a Gyurcsány-párti Jakab Pétert választották meg a szervezet elnökének, a békéscsabai csoport egy nappal később feloszlatta magát. "Reméljük, a Jobbik egyszer majd visszatalál az eredeti útra" - írták akkor búcsúközleményükben.

Hat hónapnak kellett eltelnie ahhoz, hogy a pártközpont feltámassza az alapszervezetet, ami egyébként egykoron az egyik legnagyobb taglétszámú volt. Legnagyobb meglepetésre ebben komoly szerepet játszott az a Csonki Dávid, aki nem sokkal ezelőtt még a Karácsony Gergely-féle Párbeszéd Békés megyei elnöke volt.

A tavalyi önkormányzati választáson képviselőjelöltként induló baloldali politikus jelenleg is a Párbeszéd koordinátoraként tünteti fel magát közösségi oldalán. Arról nem is beszélve, hogy több olyan kép is található Facebookján, amikor még előző pártjának dolgozott.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!