A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2

A Momentum behódolt Gyurcsány Ferencnek: szívesen látják a közös listán

Vágólapra másolva!
Gyurcsány Ferenc nem károsította meg az adófizetőket az elmúlt harminc évben, így helye van a 2022-es közös baloldali listán - jelentette ki Fekete-Győr András az ATV Start csütörtöki adásában. Néhány nappal az őszödi beszéd nyilvánosságra kerülésének évfordulója után különösen visszás a Momentum elnökének kijelentése. Az ugyanis többek között arról szólt, hogyan vitte csődbe a magyar gazdaságot a volt kormányfő  (azzal, hogy másfél évig semmit nem csináltak és trükkök százaival eltitkolták a tragikus gazdasági helyzetet). Később az Inforádiónak ennél is konkrétabban fogalmazva azt mondta: "megbékéltünk Gyurcsány Ferenccel". A Momentum ezzel végleg beállt a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke és az általa hangoztatott közös baloldali lista terve mögé. 
Vágólapra másolva!

A Momentum vezetője a 2022-es parlamenti választás kapcsán arról beszélt a televíziós csatornának, hogy egyelőre nemcsak a közös listáról, de a közös miniszterelnök-jelölt személyéről sincs döntés a baloldali pártok között. Az elhangzottak alapján viszont nagyon úgy néz ki, ezúttal is Gyurcsány Ferenc akarata érvényesül, hiszen a pártelnök azt elemezte, szerinte ki kaphat, és ki nem kaphat helyet a közös baloldali listán.

Behódoltak Gyurcsánynak

A Momentum sokáig a többlistás indulást preferálta, de úgy látszik, a választás előtt másfél évvel beadta a derekát a közös indulást erőltető Gyurcsány Ferecnek. Bár Fekete-Győr András elmondása szerint még nem döntöttek a kérdésben, pár mondattal később már arról beszélt, kinek juthat hely egy baloldali listán.

"A közös listán nem szerepelhetnek olyan személyek, akik az elmúlt 30 évben megkárosították a magyar adófizetőket, vagy csalásban vettek részt" - szögezte le a baloldali politikus, aki érdekes módon Gyurcsány Ferencet nem sorolta ebbe a körbe. Pedig közismert: a bukott kormányfő országlása alatt Magyarországon kis híján államcsőd alakult ki, a magyar emberek életszínvonala drasztikusan csökkent. Magyarán

a Momentum elnöke szemet hunyt Gyurcsány Ferenc kormányzása, azaz a 2010 előtti baloldali világ politikája felett.

Sőt, a politikai kultúraváltás ígéretével fellépő Fekete-Győr nem állt meg itt: kijelentette, bizonyos feltételek mellett támogatni tudja a DK elnökének egylistás tervét. "Ha a Momentum kap garanciákat arra, hogy ezen a listán nem lesznek a magyar adófizetőket megkárosító személyek, akkor lehet közös lista" - fogadta el Gyurcsány álláspontját. Konkrét példát is hozott a nem kívánatos politikusokra: egyedül Tóth Csaba szocialista képviselőt nevezte meg. Ugyanakkor hozzátette, őt is elfogadja, ha megnyeri az előválasztást a zuglói választókerületben.

Fekete-Győr: "Megbékéltünk Gyurcsány Ferenccel"

Az Inforádió csütörtöki műsorában szintén kitért Gyurcsány Ferenc személyére a Momentum elnöke. "A DK elnöke komoly pártépítési teljesítményt hajtott végre 2010 után. Van több százezer szavazója, és mi ezeket a DK-s szavazókat nemcsak hogy tiszteljük, de nagyon sok ponton egyébként együtt is dolgozunk velük az utcákon. (...) Szóval, ha úgy tetszik, igen, megbékéltünk. Én soha nem kérném azt, mondjuk, Botka Lászlóval ellentétben, hogy Gyurcsány Ferenc ne legyen rajta ezen a listán" - nyilatkozta Fekete-Győr, aki részben a 2010 előtti baloldali világ elutasítása miatt hozta létre pártját.

Fekete-Győr András beállt Gyurcsány Ferenc, és annak egylistás terve mögé Forrás: Facebook

Fidesz: a Momentum kiszolgálja Tóth Csabát

Borbély Ádám, a nagyobbik kormánypárt választókerületi elnöke úgy látja, a Momentum elnöke csak szavakban kemény.

- tette fel a kérdést bejegyzésében. A fideszes politikus szerint a baloldali politikus hiába tette tiltólistára a szocialista képviselőt, "az igazság az, hogy a Momentum politikusai helyben mindenben kiszolgálják őt".

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!