Kásler Miklós egyértelműen és határozottan elítélte a koronavírus-tagadókat

KÁSLER Miklós
Budapest, 2020. szeptember 1. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere sajtótájékoztatót tart az Egészséges Budapest Program részeként az Uzsoki Utcai Kórházban magvalósult egészségügyi fejlesztésről az Emberi Erőforrások Minisztériumának Tükörtermében 2020. szeptember 1-jén. MTI/Soós Lajos
Vágólapra másolva!
Kásler Miklós emberi erőforrások minisztere a közösségi oldalán, nyilvánosan elítélte a koronavírus-tagadókat. A miniszter írásában hangsúlyozta, hogy a járvánnyal szembeni küzdelemben eddig rendkívüli erőfeszítéseket tettek a magyarok. Kásler kiemelte, hogy a legtöbb esetben anyagi érdekből nyilatkozó vírustagadók aláássák a védekezés sikerességét és emberéleteket veszélyeztetnek.
Vágólapra másolva!

Mélyen elítélem a vírustagadó egészségügyi véleményformálókat. A megkérdőjelezhető szakmaisággal, sok esetben anyagi érdekből nyilatkozók nem csupán a járványügyi védekezés sikerességét, de magyar emberek életét is veszélyeztetik.

– hívta fel rá a figyelmet a Facebook-oldalán Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) vezetője.

Kásler Miklós Forrás: MTI/Soós Lajos

A miniszter hozzáfűzte: A járvány első hullámának idején a magyar nemzet hatalmas erőfeszítéseket tett azért, hogy a vírus ne szabadulhasson el.

Ennek köszönhetően a számok kedvezően alakultak.

Azonban az eredményesség magában hordozta a vírusszkeptikus hangok fellángolását is.

Kásler külön kihangsúlyozta:

Az emberek életének védelmére esküt tevők felelőssége és kötelessége most egyértelműen az, hogy a nyilvánosság figyelmét minden lehetséges módon a járvánnyal szembeni védekezés fontosságára irányítsák – nyomatékosította álláspontját.

Végezetül a miniszter hozzátette:

– írta.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!