A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

NAV-ellenőrnek adta ki magát, de lebukott a kecskeméti csaló

unokázós csalók
Illusztráció.
Vágólapra másolva!
Hamis igazolvánnyal színlelt NAV-ellenőrzést egy kecskeméti férfi egy építkezésen. Az álellenőr bírságot helyezett kilátásba, amit azonban "okosban is megoldhattak volna", ha egy parkolóban pénzt adnak neki. A trükk nem jött be, a vállalkozó rendőrökkel ment a találkozóra.
Vágólapra másolva!

A vádirat szerint a kecskeméti férfi 2019 májusában megkérte egy helybeli ismerősét, hogy készítsen számára hamis NAV-igazolványt - írja közleményében a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség. Az ismerős ennek eleget is tett, elkészítette, majd átküldte elektronikusan a kért igazolványt, amit a férfi kinyomtatott.

Ezután a férfi egy társával megjelent egy kerekegyházi építkezésen, ahol hat munkavállaló éppen ácsmunkát végzett. A kecskeméti férfi odament a munkásokhoz, és a hamis igazolvánnyal felfegyverkezve NAV-ellenőrnek adta ki magát, majd közölte, hogy

a védőeszközök használatának elmulasztása miatt fejenként 50 ezer forint helyszíni bírságot szab ki.

A közlemény szerint ezután az egyik munkás felhívta a főnökét és átadta a telefont az „ellenőrnek", aki megismételte, hogy a helyszínen tapasztalt hiányosságok miatt bírságot kell kiszabnia, de elintézhetik „okosban" is, és akkor nem kerül sor hivatalos eljárásra.

Közokirat-hamisítás a vád

Ennek érdekében találkozót beszéltek meg, amire még aznap egy kecskeméti külvárosi hotel parkolójában került sor.

A vállalkozó azonban értesítette a kecskeméti rendőrséget, és a csalókkal megbeszélt találkozóra már velük ment.

A két csalót a rendőrök a helyszínen elfogták, így a pénz átadására sem került sor.

Az ügy negyedik vádlottjának – egy budapesti férfinak – a vádirat szerint ugyancsak az I. rendű vádlott felkérésére korábban készített hamis NAV igazolványok miatt kell felelnie.

Az ügyészség az ügy mind a négy vádlottját közokirat-hamisítás bűntettével vádolja, akik közül két férfinak csalás vétségének kísérlete miatt is felelnie kell. A szabadlábon lévő férfiak ügyében a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!