Két több milliós autót lopott el egy siófoki kereskedésből egy érdi férfi

Vágólapra másolva!
Az érdi férfi két értékesebb autót lopott ki a siófoki kereskedésből, miután valakitől azt a tippet kapta, hogy a javításra váró kocsikban benne hagyják a kulcsokat.
Vágólapra másolva!

A férfi valakitől azt a tippet kapta, hogy a siófoki autókereskedés udvarán, a szervizelésre váró autókban benne hagyják az indítókulcsaikat. Ezért áprilisban elment a kereskedéshez terepszemlét tartani, majd amikor meggyőződött róla, hogy tényleg az autókban vannak a kulcsok,

kiválasztott egy 4,7 millió értékű kisteherautót. A kapun lévő lakatot levágta egy erővágóval, majd elhajtott a teherautóval.

A kocsi az autópályán lassulni kezdett, ezért otthagyta egy pihenőhelyen.

Forrás: Ügyészség.hu

Másnap hajnalban az egyik társával visszament Siófokra, és egy 5 milliós autót is kiloptak a kereskedésből.

Ezt Érden próbálta meg elrejteni, de a rendőrök még aznap lefoglalták.

A férfinak a saját, külföldről behozott autója sem volt rendben. Olyan ideiglenes rendszám volt rajta, amire nem volt engedélye, valamint gépjármű-indítási naplót és megbízási szerződést hamisított.

Forrás: Ügyészség.hu

Az ügyészség jelentős értékre, erőszakkal és folytatólagosan elkövetett lopás és más bűncselekmények miatt emelt vádat ellene. Azt javasolják, hogy ha beismerő vallomást tesz és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, akkor a bíróság ítélje 4 év börtönre. A társára felfüggesztett börtönbüntetést kértek.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!