Megint felbukkant a Miskolc környékén kóborló medve

fekete medve
A fekete medve Amerika egyik legismertebb medvéje - illusztráció
Vágólapra másolva!
Hétfőn hajnalban ismét látták a Lyukóvölgyben kóborló medvét: az egyik telektulajdonost birsalmaszedés közben lepte meg a jószág.
Vágólapra másolva!

Hétfőn hajnalban is többen látták azt a medvét, amely a Miskolc melletti Lyukóvölgy területén kóborol - írja a Boon.hu.

A lap a városháza közleménye alapján azt írja, hogy egy környéken lakó az Őzugró utca egy elhagyott telkén látta a medvét, majd később a Nagycsászár dűlő egyik telektulajdonosa jelentette, hogy birsalmaszedés közben megzavarta a medve.

Az állat Lyukóvölgy területén kóborol Forrás: skeeze/Pixabay

Mint írják, ez utóbbi telektulajdonos

alig tudott az autójába beugrani,

majd onnan értesítette a rendőrséget.

Továbbra is a Lyukóvölgyben kóborol

A Miskolci Önkormányzati Rendészet kamerái vasárnap éjjel észlelték a medvét. Az állat 0:38-kor tűnt fel a Testvériség utcán, majd a villamossíneken haladt a város felé, később visszafordult a Torontáli utcára, majd eltűnt a kamera látószögéből. A Lyukóvölgy lakosai már néhány nappal korábban felfedezték a medvenyomokat a környéken, az egyik kerítésen pedig az állat bundájából származó szőrcsomókat is találtak.

A boon.hu cikke szerint hétfőn ismét járőrözés indul a helyszínen, a Miskolci Önkormányzati Rendészet mezőőrei járják majd a lyukói területeket, valamint lovas polgárőrök is érkeznek a megyéből Miskolcra. Mint írják, a fentiek alapján egyértelmű, hogy a medve továbbra is Lyukóvölgy területén kóborol.

A lakosokat arra figyelmeztetik, hogy

ha látják az állatot, ne próbálják megközelíteni!

Amennyiben medvét észlelnek, vagy medvenyomokat látnak, kérjük, jelezzék azt a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság szakembereinek a +36 30 861-3808-as ügyeleti telefonszámon!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről