Szombattól minden Tátra villamoson lehet kerékpárt szállítani

Koronavírus, vírus, Budapest, maszk, arcmaszk, védőmaszk, kesztyű, közlekedés, kerékpár, bicikli, Bubi, Mol Bubi, villamos, tömegközlekedés
Vágólapra másolva!
Minden fővárosi Tátra típusú villamoson lehet kerékpárt szállítani szombattól, így a budai fonódó hálózat meghatározott vonalai mellett a pesti oldal több villamosvonalán is lehetőség nyílik erre - közölte pénteken a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).
Vágólapra másolva!

A közlemény szerint a BKK és a BKV közös fejlesztésének köszönhetően ezentúl a városban közlekedő villamosszerelvények mintegy harmadára már kerékpárral együtt is fel lehet szállni.

Azt írták, hogy a budai fonódó villamoshálózat meghatározott vonalai mellet szombattól Pesten az angyalföldi térségben közlekedő 12-14-es járaton, az 1-es villamoson, valamint a kőbányai 28-ason utazóknak is elérhetővé válik a bicikliszállítási szolgáltatás.

Kerékpár szállítására jelenleg mintegy 140 villamoskocsin van lehetőség Budapesten,

szombattól azonban már mintegy 320-on lehet majd.

Illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

A szolgáltatás igénybevételére a kerékpáros piktogrammal ellátott, nem alacsonypadlós szerelvényeken van lehetőség. A villamosokon kocsinként legfeljebb egy kerékpár szállítható, amelyeket a kocsi végében felszerelt tépőzárral kell rögzíteni. Az utasnak érvényes jeggyel, bérlettel,

valamint a biciklire érvényesített jeggyel vagy kerékpárbérlettel kell rendelkeznie.

Szeptember óta ugyanakkor - három hónapos tesztidőszakra - hétvégenként díjmentesen lehet kerékpárt szállítani minden arra alkalmas vonalon - hívta fel a figyelmet a BKK.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!