Bajkai István: Úgy tűnik, ennek az ügynek nem volt gazdája az elmúlt évben

Vágólapra másolva!
Dr. Bajkai István, a Fidesz országgyűlési képviselője az erzsébetvárosi ügyekről, a feljelentésekről beszélt a Heti Tv Pirkadat című műsorában.
Vágólapra másolva!

A képviselő elmondta, az Országgyűlés Igazságügyi Bizottsága kedden kezdte meg a tárgyalást az Egyenlő Bánásmód Hatósággal kapcsolatos törvénymódosításról, aminek a lényege, hogy a hatóság az Alapvető Jogok Biztosának hivatalába olvad be, ehhez sok törvényt, jogszabályt kell módosítani. Azért van erre szükség, mert ezzel magasabb szintre fog kerülni a jogi intézményrendszer, a figyelem.

Bajkai István értékelte az erzsébetvárosi polgármester bejelentését, mely szerint hűtlen kezelésért feljelentést tett, az erről szóló sajtótájékoztatón a képviselőt is megemlítette, mint egykori alpolgármestert. A politikus szerint ez nem igaz, ez csupán sárdobálás. Hozzátette, az a jogügylet, ami a feljelentés tárgya, az 2018 őszétől kezdődött, ekkor már a politikus nem volt a képviselőtestület tagja, hiszen akkor már parlamenti képviselő volt. Ráadásul egy sajtóhelyreigazítási perben már kimondták, nem igazak a polgármester állításai – jegyezte meg. A politikus szerint a kerület vezetője jobban tenné, ha saját háza előtt söpörgetne.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!