Gyurcsány polgármestere nem hajlandó felmondani a Czeglédy-szerződéseket

Vágólapra másolva!
Nem mondja fel a Czeglédy Csaba ügyvédi irodájával kötött önkormányzati megbízási szerződéseket László Imre, Újbuda DK-s polgármestere - derül ki a politikus Facebook-oldalán közzétett dokumentumból. Ez azért lehet problémás, mert az ügyvédi kamara a napokban függesztette fel az iroda névadójának tagságát. Mint ismert, Gyurcsány Ferenc ügyvédjét korábban jogerősen elítélték, sőt, még börtönben is ült.
Vágólapra másolva!

"Szeretném megnyugtatni, hogy Újbuda új vezetése elégedett a dr. Czeglédy és Társai Ügyvédi Iroda munkájával, a szerződését nem kívánjuk felmondani" - válaszolt László Imre Budai Gyula, fideszes parlamenti képviselőnek, aki levélben érdeklődött a Czeglédy-szerződések felbontásáról.

Kioktatás egy jogerősen elítélt bűnöző miatt

A kommunista rendszerben még sorozóorvosként dolgozó Gyurcsány-párti politikus válaszlevelében arról írt, az általa vezetett önkormányzatnak a koronavírus-járvány és a kormányzati "elvonások" idején is teljesítenie kell.

"Nekünk ebben a rendkívüli helyzetben kell a feladatainkat végrehajtani, és szolgálni a kerületben élők érdekeit" - szólt az indoklás, miért is van szükség Czeglédyékre. Később ezt azzal toldotta meg, hogy Czeglédy "kamarai tagságának nem jogerős felfüggesztése nem lehetetleníti el" az iroda munkavégzését.

A jelek szerint a börtönt is megjárt, jogerősen elítélt Czeglédy Csabát nem hatotta meg különösebben a kamarai felfüggesztés, tegnap egy hosszú posztban reklámozta ügyvédi irodáját. Az újbudai Fidesz - Budai Gyulához hasonlóan - kifogásolta, hogy kamarai tagságának felfüggesztése ellenére "több gyurcsányista önkormányzatnál, köztük Újbudán sem mondták fel a Czeglédy irodájával kötött többmilliós szerződéseket."

Hiába függesztették fel kamarai tagságát, László Imre, DK-s polgármesternek szüksége van Czeglédy Csabára Forrás: Facebook

Szintén ezt gondolják Erzsébetvárosban, ahol a Fidelitas egy tollat vitt Niedermüller Péter erzsébetvárosi DK-s polgármesternek. Az akció szervezői azért adták a kis ajándékot a baloldali városvezetőnek, hogy legyen mivel felmondania a Czeglédy Csaba ügyvédi irodájával kötött szerződéseket.

Jogos kérdések

Mint ismert, a fideszes politikus kérdései azért voltak aktuálisak, mert a több baloldali önkormányzatot kiszolgáló iroda névadó ügyvédjének, Czeglédy Csabának a napokban függesztette fel a tagságát a Vas Megyei Ügyvédi Kamara. Budai Gyula azt szerette volna megtudni, hogy

  1. miután Czeglédy nem láthat el ügyvédi tevékenységet, mi lesz a megkötött megbízási szerződések sorsa?
  2. ki fogja felvenni a Czeglédy által felvett megbízási díjat az önkormányzatnak?
  3. etikusnak tartja-e, hogy egyik párttársának, aki nevezetesen szombathelyi önkormányzati képviselő, irodája képviseli az újbudai önkormányzatot peres és nem peres ügyekben a hatóságok előtt?

A László Imre vezette kerület alaposan kitömte Czeglédy Csaba irodáját. Budai ismertette, hogy először 2019. november elsejétől havi 500 ezer forint + ÁFA értékben kaptak megbízást az önkormányzattól. Ezt követően egy olyan szerződést kötöttek, amelyért alapjáraton 600 ezer forint + ÁFA megbízási díjat szednek be a 2020. február elsejétől 2021. január 31-ig tartó időszakban. A kontraktusban ezenfelül jogi képviseletért 20 ezer forint + ÁFA, a beadványok szerkesztéséért 20 ezer forint + ÁFA óradíjat is kikötöttek.

A fideszes politikus kiemelte, hogy mindennek tetejében az önkormányzathoz tartozó Média 11 Kft. egy átalánydíjas szerződést is kötött Czeglédyékkel. A szerződés 2020. április elsejétől augusztus 31-éig szól, a megbízási díj havi 200 ezer forint + ÁFA. A DK-s vezetésű kerület mindezidáig

50 millió forintot fizetett ki a jogerősen elítélt ügyvéd irodájának.

Mint László Imre válaszleveléből kiderült, Budai három kérdéséből kettőre sem kapott választ.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!