Brutálisan összevertek és kiraboltak Szarvason egy nőt, aki a színházból tartott haza

Vágólapra másolva!
Az ügyészség rablás és súlyos testi sértés miatt emelt vádat egy 43 éves büntetett előéletű Miskolcon élő férfi, és társa, egy 24 éves, szintén büntetett előéletű mezőkövesdi férfi ellen, akik tavaly nyáron Szarvason, az utcán raboltak ki egy idős nőt, aki a színházból tartott hazafelé.
Vágólapra másolva!

A két férfi a rablás idején egy építőipari brigád tagjaként dolgozott Szarvason. 2019. június 30-án röviddel éjfél előtt az utcán sétáltak, amikor a Szabadság úton felfigyeltek egy 67 éves nőre, aki a színházból ment haza gyalog.

A két férfi elhatározta, hogy megszerzik az értékeit. Követni kezdték az asszonyt, majd a Dózsa György utcában a fiatalabb férfi előresietett és útbaigazítást kért tőle.

Miközben az idős nő válaszolt neki, utolérte őket az idősebb férfi, aki szó nélkül

legalább kétszer arcon ütötte ököllel a kistermetű nőt, aki emiatt a járda melletti kerítésnek esett, majd elvesztette az eszméletét, és a földre zuhant. Ezt kihasználva a férfi ellopta a nő táskáját, elvette az ékszereit, egy pár arany fülbevalót, illetve egy arany nyakláncot, amivel összesen több, mint 200.000.-Ft kárt okozott neki.

Ezután elmenekültek a helyszínről.

A bántalmazott nő súlyos sérüléseket, többek között orrcsont-törést és többszörös állkapocscsont-törést szenvedett.

Az idősebb férfi többszörösen büntetett előéletű, korábban rablás miatt indult ellene eljárás. A legutóbbi rablást három másik, vele szemben folyamatban lévő büntetőeljárás alatt követte el, jelenleg
más ügyben kiszabott börtönbüntetését tölti.

Az ügyészség javasolta, hogy a bíróság a bűncselekményt részben beismerő vádlottakra börtönbüntetést szabjon ki, kötelezze őket a kár megtérítésére, illetve a közel 4 milliós bűnügyi költség megfizetésére.

Az eljárás a Szarvasi Járásbíróságon folytatódik.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!