Többen gyógyultak meg egy nap alatt, mint ahányan megbetegedtek

koronavírus, vírus, járvány, forgalom, tömeg, megálló, Blaha, Blaha Lujza tér, 2020.11.27.
Vágólapra másolva!
Ismét ezer fölött volt a kijárási tilalom megszegőinek száma – hangzott el az Operatív Törzs hétfői tájékoztatóján. Kiderült az is, hogy a járványgörbe lassul, és lassan elérjük a tetőzési pontot, ami után már csökkenni fog a fertőzöttek száma.
Vágólapra másolva!

- mondta Kiss Róbert. Hozzátette, a rendőrök a hétvégén nyolc esetben döntöttek úgy, hogy a maszkviselés szabályának be nem tartása miatt bezáratják az üzletet. 1293 esetben intézkedtek a kijárási tilalom megszegése miatt.

58 208 esetben ellenőrizték a hatósági házi karantén szabályainak betartását a rendőrök – mondta. Hozzátette, a hétvégén 19 826 hatósági házi karantént rendeltek el.

A betegeké mellett a gyógyultak száma is folyamatosan emelkedik

5595 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 217 122 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

A tetőzési pont felé tartunk? Fotó: Csudai Sándor - Origo

A gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 63 860 fő, az aktív fertőzöttek száma 148 439 főre csökkent. Az aktív fertőzöttek 20 százaléka, a meghaltak 24 százaléka, a gyógyultak 25 százaléka budapesti – közölte Müller Cecília országos tisztifőorvos. Felhívta a figyelmet, hogy

Gyógyultnak pedig azt a személyt tekintik, aki a 21 nap elteltével nem mutat már egyetlen tünetet sem, és a koronavírustesztje is negatív lesz.

Közelítünk a tetőzési ponthoz

A számok azt mutatják, hogy a járványgörbe lassul, és lassan elérjük a tetőzési pontot, ami után már csökkenni fog a fertőzöttek száma. Müller Cecília ismét felhívta a figyelmet arra, hogy

legyünk tekintettel az idősekre, és az időseknek fenntartott védett időszakban ne tartózkodjanak a boltokban.

Ugyanakkor az időseket is arra kérte, hogy ha tehetik, éljenek a számukra fenntartott lehetőséggel, és a védett idősávban menjenek vásárolni.

A tisztifőorvos beszélt arról is, hogy ezekben a napokban dől el, hogy milyen korlátozások lesznek az ünnepek alatt. Ha most fegyelmezetten betartják az emberek az előírásokat, indokolt lesz a szabályok mérséklése, de erről majd a kormány dönt várhatóan bő egy hét múlva.

Az oktatási intézményekben dolgozók tömeges tesztelésének első hetén már túlvagyunk, a részletes információkról, adatokról kedden fog tájékoztatást adni az operatív törzs.

Jelenleg 78 kórházban látnak el koronavírusos beteget – válaszolt egy kérdésre Müller Cecília.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!