Anglia
18:002024. június 30.
Szlovákia
Spanyolország
21:002024. június 30.
Grúzia

Megkérdőjelezhető az érvényességük az EP-ben március után leadott szavazatoknak

LEZSÁK Sándor; SZÁJER József
Budapest, 2019. december 2. Szájer József európai parlamenti képviselő (Fidesz-KDNP) a Terror Háza Múzeumban tartott ünnepségen, ahol átvette a Petőfi-díjat, a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány és a Mol-csoport kitüntetését 2019. december 2-án. MTI/Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
A Magyar Nemzet csütörtöki számában Szájer József, a Fidesz–KDNP európai parlamenti delegációjának elnöke elemzi, hogy az uniós intézmények miképp mennek szembe a jogállamiság követelményeivel.
Vágólapra másolva!

Az Európai Parlament (EP) járványhelyzetbeli ténykedésével kapcsolatban az EP-képviselő írásában arra hívja fel a figyelmet, hogy járvány okozta válságra való tekintettel az unisó parlament elnöksége az eljárási szabályzattal ellentétesen távolsági elektronikus szavazási rendszert vezetett be.

- írja Szájer József, hozzátéve, hogy az uniós parlament azokat a bírósági döntéseket is nyíltan figyelmen kívül hagyja, amelyek arra kötelezik, hogy egy év során legalább tizenkét plenáris ülést kell tartania Strasbourgban.

Szájer József európai parlamenti képviselő (Fidesz-KDNP) Forrás: MTI/Balogh Zoltán

"Mivel az Európai Unió nem állam, hanem sajátos, szerződésen alapuló szervezet, ezért a demokrácia vagy a jogállamiság feltételeinek teljes mértékben eddig nem volt képes, és mivel fontos alapfeltételek hiányoznak, bizonyos tekintetben nem is lesz soha képes maradéktalanul megfelelni" - olvaható a véleménycikkben.

A Fidesz egyik alapító tagjának teljes publicisztikáját a holnapi Magyar Nemzetben fog megjelenni.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről