Az Országgyűlés tovább dolgozik: napirenden a kamupártok elleni fellépés és a családokat védő Alaptörvény-módosítás

Vágólapra másolva!
Harmincnégy törvényjavaslattal és az alaptörvény-módosítással foglalkozik az Országgyűlés a következő időszakban. "Mert ha az ország is dolgozik, az Országgyűlésnek is dolgoznia kell" - írta Varga Judit igazságügyi miniszter a Facebook-oldalán szerdán.
Vágólapra másolva!

Közölte:

Varga Judit a legfontosabb témák között említette a kamupártok elleni fellépést a választási törvény módosításával, ami megítélése szerint minden tisztességes politikus érdeke. Fontos téma lesz továbbá a családok védelméről szóló alaptörvény-módosítás, amely "az édesanyák, édesapák és a gyermekek érdekeinek a védelméről és képviseletéről szól" - tette hozzá.

A miniszter felsorolásában szerepel az "egyetemek védelmére születő alaptörvény-módosítás, amely biztosítja a felsőoktatás autonómiáját és függetlenségét, hogy politikától, kormányoktól és külső befolyástól mentesen tudják végezni a munkájukat". Említi végül az átláthatósági záradékot, amely - mint írta - biztosítja, hogy a közpénzek felhasználásának lehetőségei "mindenki számára egyértelműek legyenek".

"A munka az Országgyűlésben sem áll le, ahogy az országnak is működnie kell" - zárta bejegyzését Varga Judit.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!