A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Jogszerű az a megállapítás, hogy Varga Zoltán, az ismert vörösbáró áll a baloldali médiablog mögött

Vágólapra másolva!
Pert nyert az Origo a Media1 nevű blogot szerkesztő újságíróval szemben, első fokon. Megírtuk ugyanis, hogy a blog mögött valójában Varga Zoltán ismert vörösbáró, a Central Media és mások mellett a 24.hu tulajdonosa áll. A bíróság megállapította, hogy a cikkünkben nincs valótlan tényállítás, jogosan vontuk le azt a következtetést, hogy az Origót beperlő egykori 24.hu-alkalmazott csak formálisan tulajdonolja a lapot. Valójában a legfontosabb döntésekben Varga Zoltán mondja ki az utolsó szót.
Vágólapra másolva!

A bíróság álláspontja szerint nincs valótlan tényállítása a cikknek.

A bíróság ítélete szerint az Origo "az általa ismert tényekből indult ki, és abból eljutott arra a következtetésre, hogy Varga Zoltán állhat a Media1 mögött, mert jóban van az I. rendű felperessel, mert korábban az I. rendű felperes szerkesztő volt a 24.hu-nál, kapcsolatban állt vele. Továbbá, hogy a 24.hu-nak nincs média rovata, és a 24.hu rendszeresen szemlézi a media1.hu cikkeit. A media1.hu folyamatosan foglalkozik a Central Médiával, meg annak a vezetőjével. A media1.hu rendszeresen megvédi a 24.hu tulajdonosát".

Ezek alapján a bíróság arra a döntésre jutott, hogy az Origo jogszerűen fogalmazta meg a tényekből levont következtetését, vagyis nem közöltünk valótlan tényt, hanem jogszerű véleményt közöltünk.

A bíróságon az is szóba került, hogy egy úgynevezett katás bt. üzemelteti a blogot.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!