A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
ifj. Lomnici Zoltán, alkotmányjogász, a Századvég Intézet kutatója a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt az amerikai elnökválasztást követő új külpolitikai irányzatokról, a lehetőségekről.
Vágólapra másolva!

A kutató az új amerikai adminisztráció kapcsán megjegyezte, az olyan fórumokon, mint a Project Syndicate, amelyik a demokrata párthoz közel áll megjelentek írások, amelyekben például a Közel-Kelet kapcsán egy erős palesztin állam mellett érveltek. Pedig nem csak Izraelben, de az USA-ban sokan vélekednek úgy, hogy erős palesztin állam megléte mellett nem lehet sikerrel biztosítani Izrael biztonságát, ezért is lesz érzékelhető egy hangsúlyeltolódás, ha az új amerikai külpolitika ezt megfogadja.

Az aggódók szerint az sem jó, hogy Joe Biden, aki januárban foglalja el a Fehér Házat már kijelentette, nem kívánja legitimálni innentől kezdve az izraeli telepek bővítését. Bár Netanjahu nagyon szívélyes, baráti üzenetben gratulált a megválasztott elnöknek, a barátjának nevezve, de vélhetően mostantól nem olyan lesz a viszony a két ország között, mint Trump alatt.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!