Románia
18:002024. július 02.
Hollandia
Ausztria
21:002024. július 02.
Törökország

Megtámadtak egy kocsmából távozó vendéget Kiskunhalason

rendőrség, rendőrautó
Vágólapra másolva!
Rablás miatt vádat emelt két férfival szemben a Kiskunhalasi Járási Ügyészség, mert egy szórakozóhelyről nagyon részegen, egyedül távozó férfit követni kezdtek és egy elhagyatott helyen megtámadták.  
Vágólapra másolva!

A vádirat szerint az áldozat augusztus 15-re virradóra a barátaival egy kiskunhalasi sörözőben ivott és meglehetősen lerészegedett. Hajnalban egyedül indult haza, de annyira rosszul volt az alkohol miatt, hogy leült a földre. Közelben lévő ismerősei - köztük egy fiatalabb férfi - felajánlották a segítségüket, amit a földön ülő nem fogadott el.

Összeszedte magát, felállt és elindult a vasútállomás kivilágítatlan része felé.

Amikor a fiatal férfi a söröző előtt várakozó idősebb társának beszámolt az elhagyatott helyen, egyedül sétáló részeg férfiről és arról hogy van nála pénz, elhatározták, hogy utánamennek és megszerzik az értékeit. Követni kezdték, majd a rakodóépület mögött utolérték a kerítésnek támaszkodó részeg embert. Hirtelen elé léptek.

Az idősebb rabló ököllel arcon vágta az áldozatot olyan erővel, hogy az a földre zuhant.

Ezután átkutatták a ruháját és elvették a mobiltelefonját, pénztárcáját, sőt, még az elektromos cigarettakészletét is.

Az áldozatnak 8 napon belül gyógyuló arc- és koponyazúzódásai lettek.

Forrás: Police.hu

Nem sokkal a támadás után már el is fogták őket a kiskunhalasi rendőrök. Mint kiderült, az elektromos cigarettakészletet eldobták, a mobilt pedig a fiatalabb nem sokkal a rablás után visszaadta, így a kár egy része megtérült.

Az ügyészség a különös visszaesőnek számító két férfit

társtettesként elkövetett rablással vádolja.

Velük szemben börtönbüntetés kiszabását és közügyektől eltiltást indítványozott. A letartóztatás alatt álló támadók sorsáról a Kiskunhalasi Járásbíróságon döntenek majd.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről