Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Pusztító erejű csapást mértek Ukrajnára - videó

Vágólapra másolva!
Brutális támadást hajtott végre Moszkva. Kijev légi erejét támadták.
Vágólapra másolva!

Videókat osztott meg a Telegram-csatornáján az Oroszországi Föderáció Védelmi Minisztériuma az Ukrán Fegyveres Erők repülőgépeinek megsemmisítéséről a poltavai régióban. A jelentés szerint az oroszok csoportos rakétacsapást mértek a légibázisra. Mint írják, a támadás következtében 

az orosz hadsereg öt működőképes és két javítás alatt álló Szu-27-es ukrán vadászgépet is megsemmisített

- írja a Magyar Nemzet.

Az orosz védelmi minisztérium közölte, hogy légi -, tüzérségi - és dróncsapást mértek az ukrán légierő repülőgépeire egy nyitott parkolóban, és a katonai repülőtér infrastruktúráját is támadták. Ezzel egy időben megjelent a világhálón egy drónnal készült videó, amelyen állítólag a mirhorodi repülőtér látható az orosz bombázás után.

Jurij Ignat, az ukrán légierő parancsnokságának volt tanácsadója a Facebookon megerősítette, hogy az orosz erők csapást mértek az ukrán katonai repülőtérre a Poltava megyei Mirgorodban, és elismert "bizonyos veszteségeket".

Hétfőn az ukrán média többször számolt be robbanásokról Mirhorodban, ahol egy katonai repülőtér is található. A katonai szakértők szerint ezt a repteret az ukrán légierő ugródeszkaként használja a Belgorod és Donbassz elleni csapásokhoz, és ott állomásozik az AFU taktikai repülés 831. dandárja - írja a Ria.

Az orosz-ukrán háborús élő közvetítésünk ide kattintva érhető el. Ma reggel arról is beszámoltunk olvasóinknak, hogy megérkezett Orbán Viktor Kijevbe, hogy a békéről tárgyaljon Zelenszkijjel. Arról is írtunk, hogy egyre többen menekülnének Ukrajnából, de az életüket kockáztatják. Egy felkararó felvétel került fel az internetre, amin elképesztő brutalitással agyonlőttek egy bevonulás elől menekülő férfit.
 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről