Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Egyre súlyosabb az árvízhelyzet Svájcban, tovább nőtt az eltűntek száma - videó

Vágólapra másolva!
Hatra emelkedett a hétvégi heves esőzések és az áradások nyomán eltűnt személyek száma Svájcban, legalább négy ember életét vesztette a természeti csapásban - közölték hétfőn este a helyi hatóságok.
Vágólapra másolva!

Hétfőn az alpesi ország délkeleti részén fekvő Ticino kantonban eltűntnek nyilvánított két nő és két férfi után indítottak keresést az esőzések nyomán. A délnyugati Wallis (Valois) kantonban már a hétvégén eltűntnek nyilvánítottak két embert.

Három ember esőzések okozta fölcsuszamlásban halt meg a hétvégén Ticinóban, ahol egy eltűntet is keresnek,

míg Wallisban, Saas-Grund településen egy 67 éves német férfi lelte halálát a szállodája alagsorát hirtelen elárasztó vízben. Egy személyt eltűntként keresnek ebben a kantonban is.


Ticinóban főleg a Maggia folyó völgyét sújtották heves esőzések szombaton. 

Mivel a megáradt víz elmosta a folyó egy hídját Cevio településnél, a völgy felső része csak légi úton közelíthető meg.

A hadsereget mozgósították, hogy állítsa helyre az elzárt völgy közúti elérhetőségét. A völgyben sem áram, sem vezetékes víz nem volt hétfőn.
Wallisban a megáradt Rhone folyó okozott jelentős anyagi károkat. Az Euronews szerint a Rhone folyó partjait a hétvégére lezárták.

A svájci szövetségi hatóságok a második legmagasabb veszélyességi szintjelzést adták ki, 

és felszólították az embereket, hogy kerüljék a vízfolyásokat, a hidakat, és ne utazzanak az érintett területekre, illetve azok közelébe – írja a Reuters.

Áradások sújtják Indiát és Bangladest is. A heves monszun esőzések földcsuszamlásokat idéztek elő Bangladesben és Indiában, amelyek legalább 15 ember halálát okozták, többeket megsebesítettek, és milliókat kényszerítettek lakóhelyük elhagyására.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről