A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNKoch Máté
12:25VívásMate Tamas Koch-Grabiel Lugo
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNSiklósi Gergely
13:40VívásJakub Jurka-Gergely Siklosi
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
NyílNyíl

Előterjesztette ajánlásait a karácsonyi ünnepekre az Operatív Törzs, Orbán Viktor hamarosan bejelenti a döntéseket

koronavírus, vírus, járvány, maszk, arcmaszk, védőmaszk, Budapest, katona, katonai rendészet, rendőr, rendőrség, ellenőrzés, 2020.11.26.
Vágólapra másolva!
A bölcsődék esetében 1,32 százalékos fertőzöttségi arányt találtak a második héten az országos célzott tesztelésen, az óvodákban 1,75 százalékos volt ez az arány, az általános iskolákban 1,91, míg a szakképző intézményekben 1,19 százalékos volt a fertőzési arány – hangzott el az Operatív Törzs hétfői tájékoztatóján. Kiderült az is, hogy még a héten megérkezik egy kínai vakcina dokumentációja.
Vágólapra másolva!

Az Operatív Törzs hétfői tájékoztatóján György István területi közigazgatásért felelős államtitkár elmondta, a korábban meghirdetett célzott tesztelés két hete indult el. A múlt heti második körös tesztelés eredménye is megszületett. 1077 mintavevő csapat járta az országot, az óvodákat, bölcsődéket. György István elmondta, hogy

– mondta az államtitkár. 63,3 százalékos volt a részvétel. 1,98 százalékos volt összességében a pozitivitási arány. Kiemelte, a tesztelésekkel a kormány célja, hogy felmérje a fertőzöttek arányát. A tesztelés továbbra is önkéntes és ingyenes – tette hozzá.

Az oktatási dolgozók körében továbbra is kevés fertőzöttet találtak Forrás: MTI/Illyés Tibor

Folytatódik a tesztelés

Müller Cecília országos tisztifőorvos megköszönte mindenkinek a tesztelésben való részvételt. „A feladataink napról napra csak nőnek" – hangsúlyozta. Hozzátette, folytatódik a tesztelés a közigazgatásban, és bízik benne, hogy a pozitív személyek kiemelésével lehet fékezni a járvány terjedését. Továbbra is cél az, hogy aki bármilyen tünetet észlel magán, maradjon otthon.

– mondta.

Hétfőn is tárgyaltak a karácsonyi időszakra vonatkozó szabályokról. Ezekről Orbán Viktor miniszterelnök fog tájékoztatni a későbbiekben

– hangsúlyozta. Müller Cecília kiemelte, a vakcina jelentősen pozitív irányba fogja befolyásolni a járványt.

– emelte ki.

Az országos tisztifőorvos felhívta a figyelmet arra, hogy hamarosan indul a vakcinainfo.gov.hu oldal.

Kiss Róbert alezredes elmondta,

1365 személy nem tartotta be a kijárási tilalomra vonatkozó szabályokat, ebből négyen a kutyasétáltatás közben elhagyták az 500 métert. Kiss Róbert kérdésre azt mondta, hogy aki forgalmi okból nem ér haza 20 óráig, azt értelemszerűen nem büntetik meg.

Újabb vakcina dokumentációja érkezik majd Forrás: KKM

Újabb vakcina dokumentációja érkezik

Müller Cecília kérdésre azt mondta, hogy a kéményseprőknek maszkot kell viselniük, és aki fogadja őket, az is viseljen maszkot és tartson megfelelő távolságot. A távolságtartást be kell tartani. A távozása után pedig szellőztessünk - mondta.

- mondta kérdésre Müller Cecília. Ami elérhető vakcina lesz a világban, annak a gyártójával tárgyal az ország. Minden bizonnyal egyszerre több vakcina lesz Magyarországon a jövő év első negyedévében - mondta az országos tisztifőorvos.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!