A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Kiderült, mikortól indul a tömeges oltás Magyarországon

koronavírus, vírus, járvány, maszk, arcmaszk, védőmaszk, Budapest, december, eső, idős, idős ember, nyugdíjas, 2020.12.07.
Vágólapra másolva!
Eddig a kormány 17,5 millió adag vakcinát kötött le, az emberek bizalommal vannak a magyar gyógyszerhatóságok iránt, így ha az engedély megérkezik, akkor csak itthoni engedéllyel rendelkező vakcinákat adnak majd be. A tömeges oltásra a következő év első negyedében lehet számítani – hangzott el az Operatív Törzs keddi tájékoztatóján.
Vágólapra másolva!

Müller Cecília országos tisztifőorvos elmondta, elindult a vakcinainfo.gov.hu, az a honlap, ahol jelezni lehet az igényt a koronavírus-vakcinára.

A kormányzat minden olyan lehetőségről tárgyal, amely ígéretes külföldi vakcinák beszerzését teszi lehetővé. Vizsgálják az orosz vakcinát, magát az oltóanyagot és a dokumentációját is.

Csak ekkor fognak oltani a magyar hatóságok

Hamarosan egy kínai vakcina dokumentációját is vizsgálni kezdik. Jelenleg azonban nem lehet megmondani, melyik külföldi vakcinával kezdik majd a védőoltás beadását – hangsúlyozta.

– tette hozzá. Eddig a kormány 17,5 millió adag vakcinát kötött le. Úgy látja, az emberek bizalommal vannak a magyar gyógyszerhatóságok iránt, így ha az engedély megérkezik, akkor csak itthoni engedéllyel rendelkező vakcinákat adnak majd be. „A tömeges oltásra a következő év első negyedében lehet számítani" – mondta Müller Cecília.

A magyar hatóságok továbbra is vizsgálják a lehetséges vakcinákat Forrás: MTI/Varga György

A vakcinainfo.gov.hu oldalon, a kitöltött adatlap alapján tudják majd felvenni az igénylőkkel a kapcsolatot a szakemberek.

„A regisztráció nem jár kötelezettséggel; ha valaki bizonytalan, de mégis szeretné a védettséget megkapni, majd a későbbiekben meggondolja magát, változtathat az igényén"

– magyarázta.

A védőoltások iránt nagy a bizalom Magyarországon. Immáron tizenkétféle megbetegedés ellen oltják a gyermekeket – mondta. Mindenkit arra biztatott, hogy regisztráljanak a védőoltásra – tette hozzá.

A védelmi szabályokat továbbra is be kell tartani

Az elmúlt 24 óra járványügyi adatait tekintve elmondta, kicsivel több mint kétezer új fertőzöttet regisztráltak, az áldozatok jellemzően többfajta krónikus betegségben szenvedtek. „A kórházban ápoltak száma nem csökkent, ez egy intő jel számunkra, bár az adatok alapján úgy tűnik, egy platót érünk el a járványban. Továbbra is vegyük komolyan a bevezetett szabályokat" – emelte ki.

– mondta a tisztifőorvos. Az előző héten 37 031 fővel nőtt a fertőzöttek száma, az 55 százalékuk nő. Az életkor szerinti megoszlás nem változott, a 65 év felettiek aránya 16,7 százalék, a legjelentősebb a 40-49 éves korosztály 23 százalékkal.

Mindenki tartsa be a védelmi szabályokat! Fotó: Csudai Sándor - Origo

Továbbra is Budapesten volt a legtöbb új fertőzött, Nógrádban a legkevesebb. Somogy és Tolna megyében emelkedett a fertőzöttek száma a leginkább, de három megyében 30 százalékos volt a csökkenés.

A szennyvízminták alapján Egerben emelkedett a koronavírus örökítőanyaga, Nyíregyházán, Salgótarjánban és Székesfehérváron csökkent.

Bezártak egy italdiszkontot

Kiss Róbert alezredes elmondta, további egy hónapig fennmaradnak a szigorú intézkedések.

Felhívta a figyelmet, hogy tartsuk be a kijárási tilalmat, a maszkviselési kötelezettséget és az előírt szabályokat.

„208 személlyel szemben intézkedtek hétfőn a maszkviselési szabályok megszegése miatt – tette hozzá. A vendéglátóhelyiségekben, üzletekben is intézkedtek, egy üzletet zártak be. Debrecenben egy italdiszkontot ellenőriztek, egy személy italt fogyasztott a helyszínen, a diszkontot bezárták. Emellett 308 személy nem tartotta be a kijárási tilalmat – tette hozzá.

Nem lehet választani vakcinát

Bizakodók vagyunk, de járványügyi szempontból a napi változások kevésbé megbízhatóak, legalább egy hét kell a tendenciák megfigyeléséhez. Több hétig is eltarthat a plató, nem tudjuk az időtartamát. Ha enyhítenénk, gyors romlás jöhetne – mondta kérdésre Müller Cecília.

Szólt arról is, hogy

Kérdésre válaszolva az országos tisztifőorvos azt is elmondta, a teszt csak egy adott pillanatban rögzíti az állapotot, de nem kizárt, hogy épp lappangási szakaszban volt az illető, vagy nem volt pontos a mintavétel.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!