A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
5
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
HUNMagyarország
14:00VízilabdaHungary-Italy
HUNMuszukajev Iszmail
18:25BirkózásIszmail Muszukajev-Rahman Amouzadkhalili
NyílNyíl

Adatvédelmi törvényt sérthet a nemzeti konzultációs ívek begyűjtése

Vágólapra másolva!
Adatvédelmi törvénybe ütközhet és aggályokat vet fel Szél Bernadett és Hadházy Ákos nemzeti konzultációs ív begyűjtési akciója. Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke a Magyar Nemzetnek elmondta: kizárólag anonim ívek adhatók le, ha bármilyen adatot tartalmaznak, az törvénysértő. A feladó megjelölésével egyértelművé válik az ív tulajdonosa és elveszti anonimitását. Felmerülhet, hogy a konzultációs ívek begyűjtése csak ürügy az adatbázis építésére.
Vágólapra másolva!

"Arra kérünk Titeket, hogy a nemzeti konzultációnak nevezett gátlástalan propagandaanyagot nekünk küldjétek el az alábbi címre: Tisztességes és Igazságos Társadalomért Alapítvány (TITA), 1401 Budapest, Pf. 152." – írták közösségi oldalukon Szél Bernadett és Hadházy Ákos független országgyűlési képviselők. Hétfőtől ellepték az országot azok a kihelyezett standok, ahol leadhatók a kormány által kiadott kérdőívek. A meghirdetett akció viszont az adatvédelmi törvény tükrében aggályos.

– mondta a lapnak Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elnöke. Külön felhívta a figyelmet arra:

senki se adjon ki személyes adatot, vagy győződjön meg róla, hogy rendelkezésre áll adatvédelmi tájékoztató, amelyben a törvényesség betartása mellett meg van határozva, milyen célból gyűjtik be a személyes adatokat.

Nyilván postai úton szabályosan ez csak úgy lehetséges, ha a feladó rovata üres marad. A feladó megjelölésével ugyanis egyértelművé válik az ív tulajdonosa és elveszíti anonimitását. Péterfalvi Attila azt is megemlítette, hogy

Hadházy Ákos ellen egy korábbi adatvédelmi vizsgálat is zajlik még.

A Tisztességes és Igazságos Társadalomért Alapítvány alapítója nem más, mint Hadházy Ákos, és az ő címére is van bejegyezve. Az országgyűlési képviselő az alapítványt egyértelműen politikai célokra használja, ilyen a közmédia támadása, legújabban pedig a nemzeti konzultációs ívek begyűjtése. Mindemellett ide várja azokat az adományokat, amelyek a politikai munkásságát segítik, mint a Facebook-hirdetések finanszírozása, szóróanyagok vagy újságok kiadása.

A független képviselők arról egyik felhívásukban sem adtak tájékoztatást, hogy mihez kezdenek a postán beérkezett személyes adatokkal. Felmerülhet, hogy a nemzeti konzultációs ívek begyűjtése nem más, mint adatbázis-építés, listázva a nem kormánypárti, de aktív szavazókat.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!